Hlavní obsah

Tahle šance se nemusí opakovat. Plíšková velí českému útoku na US Open

New York/Praha

Chybět budou obhájci titulu ve dvouhře Bianca Andreescuová a Rafael Nadal i diváci v areálu ve Flushing Meadows. První grandslamový turnaj po koronavirové pauze v pondělí odstartuje v New Yorku a bude mít jako jedničku Karolínu Plíškovou. Jaké šance tedy má český kontingent na US Open a hlavně jeho velitelka?

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Potvrdí Karolína Plíšková na US Open pozici nasazené jedničky?

Článek
KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ
Po odhlášení Ashleigh Bartyové i Simony Halepové je nejvýše nasazenou hráčkou, americká generálka se jí ale moc nevyvedla. Před čtyřmi lety hrála v New Yorku finále, taková šance jako letos, kdy chybí šest hráček z top 10, se už nemusí opakovat.
PETRA KVITOVÁ
Během pauzy se potýkala s bolavou rukou i kolísavými výkony. US Open jí nikdy příliš nesedlo (loni vypadla ve 2. kole), nyní navíc nemůže čerpat energii z fanoušků. Pro třicetiletou tenistku hrají zkušenosti. Záleží, jak situaci ustojí psychicky.
Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petra Kvitová vyhrála v létě O pohár prezidenta ČTS. Uspěje i na US Open?

MARKÉTA VONDROUŠOVÁ
Loňská kometa nemůže najít rytmus. Na betonu se od ní nedají čekat tak výjimečné výsledky jako na antuce. I největší favoritky je ale schopna zaskočit nevyzpytatelnou hrou.
Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Markéta Vondroušová tstále hledá starou formu.

KAROLÍNA MUCHOVÁ
Před dvěma lety v NY zažila grandslamový průlom, loni postup do 3. kola zopakovala. Na betonu se 24letá hráčka cítí nejlíp ze všech povrchů, pro začátek ale vyfasovala čtyřicetiletou dvojnásobnou šampionku US Open Venus Williamsovou.
MARIE BOUZKOVÁ
Z dosavadních pěti zápasů v hlavní soutěži grandslamu vyhrála jediný, před začátkem si však zvedla sebevědomí výhrou nad Kvitovou, předtím porazila i Kontaovou. Jde výkonnostně nahoru.
Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Marie Bouzková stoupá vzhůru. Potvrdí to i na US Open?.

KATEŘINA SINIAKOVÁ
Pere se sama se sebou a zatím marně hledá recept, jak zastavit výkonnostní pokles.
KRISTÝNA PLÍŠKOVÁ
Na turnaji WTA v Praze si zahrála semifinále, na grandslamech ale nedokáže prodat jedno z nejlepších podání na okruhu
TEREZA MARTINCOVÁ
Při debutu (2017) uhrála jediný game s Garciaovou, loni Karolínu Plíškovou dostala do dvou tie breaků. Letos se do hlavní soutěže kvalifikovala díky řadě omluvenek. Na začátek ale chytla těžký kalibr – Chorvatku Martičovou.
JIŘÍ VESELÝ
Jediná česká naděje mezi muži. V New Yorku 27letý tenista ze šesti startů čtyřikrát vypadl hned v prvním kole, tentokrát proti Francouzi Moutetovi by ho ale zvládnout mohl.
Jak dopadne Karolína Plíšková na US Open?
Vyhraje titul
16,2 %
Prohraje až ve finále
3 %
Prohraje v semifinále
5,7 %
Prohraje ve čtvrtfinále
8,5 %
Prohraje už v osmifinále
5,5 %
Nedostane se ani do osmifinále
61,1 %
Celkem hlasovalo 6213 čtenářů.

Reklama

Související témata: