Hlavní obsah

Před nadcházejícím turnajem v Praze měla jedna z tenistek pozitivní test na covid

Praha

Nejmenovaná tenistka měla před turnajem v Praze, který bude od soboty náhradou za kvalifikaci US Open, pozitivní test na koronavirus. Hráčka nemá žádné příznaky a zůstává na svém hotelovém pokoji. O dalším postupu se rozhodne podle výsledku kontrolního testu, který bude k dispozici v sobotu. Při videokonferenci o tom dnes informoval ředitel turnaje David Trunda.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Turnaj WTA série 125K s dotací 3,075 milionu dolarů (zhruba 67,674 milionů korun) tím nebude nijak ohrožen. "Hráčka se s nikým nepotkala. Je to důkaz, že procesy, které máme nastavené, fungují," řekl Trunda.

Všechny hráčky i jejich doprovod musejí okamžitě po příjezdu do Prahy na testy a následujících 24 hodin musejí strávit v izolaci na pokoji, kde čekají na výsledek. Zatím byl ze zhruba tisícovky testů pozitivní na covid-19 jen tento jeden.

Do Prahy na dosud největší akci WTA v Česku dorazilo na dvouhru i čtyřhru celkem 150 hráček ze druhé a třetí stovky žebříčku, které mají dohromady 300 členů doprovodu. Testy pro aktérky turnaje i organizační tým se budou opakovat každých pět dní, celkem jich bude zhruba dva a půl tisíce. Pro pořadatele je zajišťuje laboratoř Agel, jak tomu bylo i při nedávném mimořádném pražském turnaji WTA, který vyhrála světová dvojka Simona Halepová z Rumunska.

Reklama

Související témata: