Hlavní obsah

To mě nasr*lo! Co to má znamenat? Třetího tenistu světa na US Open vytočil bizarní incident

New York/Praha

Hvězdný rakouský tenista Dominic Thiem se na grandslamovém US Open pořádně vytočil během bizarní roztržky s pořadateli, kteří mu nedovolili během čtvrtečního duelu s Indem Sumitem Nagalem (6:3, 6:3, 6:2) se napít přímo z plechovky Red Bullu.

Foto: Seth Wenig, ČTK/AP

Dominic Thiem během utkání se Sumitem Nagalem.

Článek

Red Bull totiž nepatří mezi oficiální sponzory turnaje, a tak třetímu tenistovi světa organizátoři nařídili, že musí být jeho nápoj přelit v zákulisí mimo pozornost kamer do kelímku.

„Vy všichni jste posedlí antidopingovými pravidly a já si mám nechat někam odnést plechovku Red Bullu, aby mi ji tam někdo přelil do kelímku? Co to sakra má znamenat. přineste mi kelímek, já si to přeliju sám," čílil se Thiem.

A dosáhl svého. Nakonec mu bylo dovoleno, aby si nápoj na kurtu přelil sám. Celá akce ale musela být skryta pod ručníkem, aby nebylo viditelné logo na plechovce.

Rakušan, jenž bojuje o svůj premiérový grandslamový titul, zápas bez větších problémů vyhrál a zajistil si postup do třetího kola proti šampionovi US Open z roku 2014 Marinu Čiličovi.

Po utkání 26letý tenista přiznal, že ho incident s Red Bullem pořádně naštval.

„Chtěli odejít s otevřenou plechovkou a přelít to do kelímku, aniž bych to měl pod kontrolou. To mě trochu nasra*o, protože víme, jak striktní jsou antidopingová pravidla," vracel se k inkriminovanému momentu.

Reklama

Související témata: