Hlavní obsah

Peschkeová skončila na US Open ve čtvrtfinále čtyřhry

Tenistka Květa Peschkeová vypadla jako poslední z českých deblistek na grandslamovém US Open ve čtvrtfinále. Spolu s Nizozemkou Demi Schuursovou podlehly z pozice turnajových čtyřek nenasazené dvojici mladých Rusek Anně Blinkovové a Veronice Kuděrmětovové 4:6 a 2:6.

Foto: Profimedia.cz

Květa Peschkeová a Demi Schuursová skončily na US Open ve čtvrtfinále

Článek

Pětačtyřicetiletá Peschkeová a Schuursová vyhrály minulý týden v New Yorku generálku na US Open a česká tenistka získala 35. triumf. Na americkém grandslamu se ale potřetí v kariéře do semifinále nedostala.

Čtvrtfinále přitom Peschkeová se Schuursovou rozjely dobře a vedly 3:0 a 4:1. Poté ale ztratily pět her v řadě. Ve druhém setu ještě stihly reagovat na ztrátu servisu ve třetí hře, ale od stavu 2:2 už sbíraly gamy pouze soupeřky.

Vítězka Wimbledonu z roku 2011 a někdejší světová jednička Peschkeová se na US Open dostala ve čtyřhře nejdále do semifinále v letech 2006 a 2007.

Rusky si připsaly druhý český skalp. O kolo dříve vyřadily Kateřinu Siniakovou, která tvořila osmý nasazený pár s Němkou Annou-Lennou Friedsamovou, jelikož její tradiční spoluhráčka Barbora Krejčíková kvůli koronaviru do New Yorku neodjela. Ve druhém kole skončila i Lucie Hradecká se Slovinkou Andrejou Klepačovou.

Čtvrtfinále bylo dnes konečnou i pro obhájkyně deblového titulu Elise Mertensovou a Arynu Sabalenkovou. Druhý nasazený belgicko-běloruský pár nestačil na Němku Lauru Siegemundovou s Ruskou Věrou Zvonarevovou a podlehl 4:6, 6:7.

US Open
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Blinkovová, Kuděrmětovová (Rus.) - Peschkeová, Schuursová (4-ČR/Niz.) 6:4, 6:2

Reklama