Hlavní obsah

Najdu si tě... Šampionku US Open vyděsila vlna nenávisti a výhrůžek

New York/Praha

Jen těžko se srovnává s vlnou nenávisti tenisová šampionka US Open z roku 2017 Sloane Stephensová, která letos ve Flushing Meadows prohrála už ve třetím kole s Němkou Angelique Kerberovou. Právě po tomto výsledku zasypaly její instagramový účet urážlivé příspěvky.

Foto: Elise Amendola, ČTK/AP

Sloane Stephensová během 3. kola US Open.

Článek

Pro tenistky nejde o žádnou novinku. I české hráčky si po nečekaných porážkách často přečetly na svých profilech na sociálních sítích různé výhrůžky a urážky.

Stephensová ale tentokrát dostala přes dva tisíce nenávistných zpráv plných rasismu a sexismu.

„Porážka je pro mě zklamáním, ale jdu správným směrem. Upřímně, mám spoustu důvodů být na sebe pyšná. Bojuji celou sezonu a nehodlám se vzdát. Nikdy nepřestanu bojovat. Buď vyhrajete, nebo se poučíte, ale nikdy neprohrajete," napsala 28letá hráčka na svůj instagramový profil bezprostředně po porážce.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sloane Stephens (@sloanestephens)

Právě u tohoto příspěvku si přečetla nekonečný proud nenávistných zpráv. V jednom případě dokonce i výhrůžku fyzickou likvidací.

„Slibuji, že si tě najdu a rozlámu ti obě nohy tak, že už nikdy nebudeš moct ani chodit. Podvodníci a korupčníci jako ty by měli skončit navždy ve vězení. Doufám, že jsi si své poslední okamžiky na kurtu v životě užila," napsal například přispěvatel pod jménem cartadayz, který měl zřejmě na mysli, že Američanka zápas úmyslně vypustila.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sloane Stephens (@sloanestephens)

Stephensová byla četbou podobných zpráv zdrcena.

„Po včerejším zápase jsem dostala přes dva tisíce zpráv plných nenávisti a hněvu. Myslím, že se o tomto problému dostatečně nemluví, každopádně je to dost nepříjemné. Jsem člověk a číst takové zprávy je pro mě hodně těžké. Tenhle typ nenávisti je vyčerpávající a nikdy nekončící," popsala své pocity aktuálně 66. hráčka světa.

„Raději si vybírám pozitivní vibrace před těmi negativními. Chci vám tady ukázat štěstí, ale ne vždy je to jenom o úsměvech," posteskla si.

Reklama