Hlavní obsah

Ka. Plíšková - Pavljučenkovová 7:5, 6:4Paráda! Karolína Plíšková postoupila do čtvrtfinále US Open

New York
Aktualizováno

Česká republika bude mít ve čtvrtfinále ženské dvouhry na US Open dvojnásobné zastoupení. Po Barboře Krejčíkové se mezi osmičku nejlepších probojovala i čtvrtá nasazená hráčka turnaje - Karolína Plíšková. Ta si poradila s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou po setech 7:5, 6:4. Její příští soupeřkou bude Maria Sakkariová z Řecka.

Foto: John Minchillo, ČTK/AP

Světová čtyřka - tenistka Karolína Plíšková.

Článek
Fotogalerie

Plíšková vstoupila do zápasu skvěle, urvala vedení 2:0, jenže o brejk velmi rychle přišla. Za stavu 2:2 měla dokonce Ruska znovu šanci vzít turnajové čtyřce servis, rodačka z Loun si ale pomohla v těžké chvíli dobrým podáním.

Servis si pak držely obě tenistky až do dvanácté hry. V ní si Češka vypracovala tři setboly. Využila sice až ten poslední, ale i to stačilo, aby po necelých 48 minutách slavila zisk první sady v poměru 7:5.

Na startu druhé sady zabrala rodačka ze Samary při podání Plíškové. Jenže turnajová čtrnáctka brejk nepotvrdila, což olympijská vítězka z Tokia v mixu nesla hodně nelibě. Důležitá byla z pohledu české tenistky sedmá hra. V té Plíšková prohrávala už 0:40, ale dokázala svízelnou situaci zvládnout a šla do vedení 4:3. Ruska ale opět dokázala srovnat krok.

Češka pak dokázala druhý set i celý zápas zlomit ve svůj prospěch v desáté hře, kdy si při podání soupeřky vypracovala mečbol a ten hned proměnila. Po hodině a 37 minutách pak mohla slavit sedmou výhru z devíti vzájemných soubojů s touto ruskou tenistkou.

Příští soupeřkou finalistky US Open z roku 2016 Plíškové bude Maria Sakkariová z Řecka, která už letos v turnaji vyřadila Češky Kateřinu Siniakovou a Petru Kvitovou. Sedmnáctá nasazená hráčka porazila Kanaďanku Biancu Andreescuovou 6:7, 7:6, 6:3.

US Open v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 57,5 milionu dolarů):
Ženy:
Dvouhra - 4. kolo:
Karolína Plíšková (4-ČR) - Pavljučenkovová (14-Rus.) 7:5, 6:4
Čtyřhra - 3. kolo:
Hradecká, Bouzková (15-ČR) - Anastasia Rodionovová, Arina Rodionovová (Austr.) 6:2, 7:5.
Junioři:
Dvouhra - 1. kolo:
Menšík (ČR) - Dahlberg (Švéd.) 6:4, 6:2.
Juniorky:
Dvouhra - 1. kolo:
Wiersholmová (USA) - Klimovičová (ČR) 7:5, 6:1.
Výsledky dalších zápasů na US Open najdete ZDE.

Reklama