Hlavní obsah

McEnroe vrací úder Navrátilové: Za svými slovy si stojím

Triumf britské kvalifikantky Emmy Raducanuové na US Open zaskočil celý tenisový svět. Její senzační tažení ve Flushing Meadows také dostalo do trochu jiného světla i některé dřívější výroky, do nichž se pustil třeba legendární šampion John McEnroe. Právě „Big Mac“ to pořádně schytal za svá slova během Wimbledonu, která mu po US Open vyčetla i Martina Navrátilová. McEnroe si nicméně i nyní za svými komentáři stojí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tenisová legenda Martina Navrátilová se obořila na autory výroků o Raducanuové.

Článek

Raducanuová překvapila už na zmíněném letošním Wimbledonu, kde ještě coby 338. hráčka světa vyřadila mimo jiné i Markétu Vondroušovou. Ve čtvrtém kole však kvůli bolestem břicha a dýchacím potížím vzdala duel s Aljou Tomljanovicovou.

Situaci tehdy McEnroe v roli televizního experta interpretoval tak, že na mladičkou Britku „toho bylo trochu moc" a že pro takové situace ještě není „dostatečně psychicky odolná".

Když pak vybojovala Raducanuová v New Yorku titul, Navrátilová mu jeho slova připomněla.

„Ona (Raducanuová) vás všechny kritiky hlasitě umlčela. Já říkám, držte huby! Vůbec nevíte, o čem mluvíte," hřímala československá rodačka v rozhovoru pro BBC.

Foto: Seth Wenig, ČTK/AP

Emma Raducanuová líbá trofej z US Open.

McEnroe by ale ani s odstupem na svých slovech nic neměnil. „Stojím si za tím, jak jsem to tehdy řekl, myslel jsem to vážně. Snažil jsem se její situaci popsat na mojí zkušenosti. Jako osmnáctiletý jsem rovněž hrál svůj první Wimbledon, když jsem se probil kvalifikací," vysvětloval v rozhovoru pro CNN.

„Hrál jsem s Jimmym Connorsem a nebyl jsem na centr kurtu. Vybavuji si, jak se mi třásly nohy a celé mě to totálně přemohlo. Skoro jsem byl i šťastný, že jsem nevyhrál," pokračoval.

Foto: Robert Deutsch, Reuters

To jako vážně? Tenistka Emma Raducanuová na US Open .

„Říkal jsem ty věci na její (Raducanuové) podporu. Nebo jsem to tak alespoň (při komentování Wimbledonu) tehdy bral. Ale znáte noviny v Anglii, chytly se toho a udělaly velký humbuk absolutně z ničeho," bránil se někdejší tenisový rebel.

K newyorskému triumfu Raducanuové má pochopitelně jen slova velkého uznání. „Myslím, že už to prostě nešlo zahrát lépe. Je naprosto šílené, že tohle celé dokázala. Samozřejmě s tím přijde na ní další tlak a očekávání. Určitě sama chce vyhrát ještě spoustu věcí," dodal McEnroe.

Reklama