Hlavní obsah

Sklapni, Johne! Navrátilová se ostře pustila do McEnroea kvůli vítězce US Open

Famózní jízda Britky Emmy Raducanuové grandslamovým US Open nechává v tenisovém světě málokoho chladným. Osmnáctiletý talent dokráčel k zisku trofeje z kvalifikace a pochvalu si mladičká hráčka vysloužila od nejedné legendy tenisových dvorců. Není to přitom tak dávno, co ji podrobil během Wimbledonu tvrdé kritice držitel sedmi grandslamů ve dvouhře a nyní televizní expert John McEnroe. BBC jeho slova připomněla v rozhovoru s bývalou československou a později americkou hráčkou Martinou Navrátilovou. „Ona (Raducanuová) všechny tyhle kritiky hlasitě umlčela. Já říkám, držte huby! Vůbec nevíte, o čem mluvíte,“ pálila ostrými slovy vítězka 17 turnajů velké čtyřky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tenisová legenda Martina Navrátilová.

Článek

Do kvalifikace US Open vstupovala jako 150. hráčka světového žebříčku. Když zvedala Raducanuová nad hlavu pohár pro vítězku, měnily se už historické statistiky. Životní triumf získala jako první kvalifikantka historie i jako první tenistka, které se to povedlo při své druhé účasti na grandslamu.

Před necelým půl rokem na Wimbledonu skončila v kole čtvrtém. Odstoupila ze zápasu, měla dýchací potíže, v duelu se chytala za břicho. Televizní expert McEnroe tehdy prohlásil, že na osmifinále velkého turnaje „toho na ni bylo trochu moc" a že na takové situace není „dostatečně psychicky odolná". Teď se mu jeho kritika vrátila jako bumerang.

Když jeho slova připomněla britská televizní stanice BBC v rozhovoru s Navrátilovou, bývalá světová jednička si vůbec nebrala servítky. „Myslím, že tito kritici už teď o jejím mentálním zdraví nikdy mluvit nebudou," dodala Navrátilová poté, co vyzdvihla přednosti britské tenistky.

Foto: Seth Wenig, ČTK/AP

Emma Raducanuová líbá trofej z US Open.

Svá slova Navrátilová později mírnila. Měla prý na mysli všechny kritiky, nejen bývalého amerického tenistu. S McEnroem má prý přátelský vztah.

Fanoušci následně McEnroea na sociálních sítích vyzvali, aby Raducanuové k triumfu ve Flushing Meadows pogratuloval. To se ale nestalo. „Zdá se, že někteří lidé zkrátka nedokážou přiznat vlastní chybu," poznamenal pak jeden z nich.

Reklama