Hlavní obsah

Mladenovicová - Kvitová 5:7, 2:6Paráda! Strýcová s Kvitovou postoupily do 3. kola Wimbledonu! Siniaková vypadla

Londýn/Praha
Aktualizováno

Skvělé! Česká tenistka Barbora Strýcová postoupila na třetím grandslamovém turnaji sezony ve Wimbledonu do 3. kola, když vyhrála nad Němkou Laurou Siegemundovou po setech 6:3 a 7:5. O pár minut později mohla slavit postup do stejné fáze turnaje dvojnásobná wimbledonská šampionka Petra Kvitová. Ta zdolala Francouzku Kristinu Mladenovicovou po setech 7:5 a 6:2. Na centrálním dvorci se nevedlo Kateřině Siniakové, která vypadla v duelu s domácí Johannou Kontaovou po setech 3:6 a 4:6.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Česká tenistka Petra Kvitová v akci během druhého kola Wimbledonu.

Článek
Fotogalerie

Příští soupeřkou Kvitové bude Magda Linetteová z Polska. Strýcová bude o osmifinále hrát s turnajovou čtyřkou Kiki Bertensovou z Nizozemska.

Strýcová měla do utkání 2. kola parádní nástup a rychle šla do vedení 3:0, pak sice Němka uhrála servis, ale na kurtu dál vládla česká hráčka a navýšila náskok na 5:1. Následně sice Siegemundová vzala soupeřce podání a zkorigovala na rozdíl dvou her, nic dalšího už ale nezvládla a Strýcová sadu získala v poměru 6:3.

Také do druhého dějství vládla na trávě v All England Clubu zkušená Češka. Prorazila soupeřce podání a následně brejk dokázala potvrdit. Drobná zápletka přišla ve čtvrté hře, kdy musela Strýcová zabojovat o své podání, náročnou chvilku však zvládla. Následně prolomila znovu servis soupeřky, což dalo české hráčce luxusní náskok 4:1.

Pak však přišly komplikace. Strýcová nejprve ztratila servis a pak se s německou soupeřkou tahala v sedmé hře o její podání dvacet minut. Hru ale ztratila a rozdíl ve skóre byl už jen těsný. Pořád ale měla Češka k dobru jeden brejk a šla na servis. Ten v pohodě uhrála a byla jednu hru od postupu.

Následně se ovšem situace zdramatizovala. „Jsem kokot, vole," ulevila si Strýcová během deváté hry, kterou získala Němka. V krizové chvíli pak navíc česká tenistka nezvládla servis. Milovníci dramatu museli být ve svém živlu. Zvláště když Siegemundová následně pro změnu sama ztratila podání a česká hráčka šla opět podávat na vítězství. Tentokrát už nezaváhala a slaví postup.

Otočka nastartovala Lvici

Kvitová, jež před londýnským grandslamem léčila poraněné předloktí, nerozehrála duel s Mladenovicovou dobře. Česká Lvice ztratila hned první podání. "Byla jsem nervózní, to se projevilo na první hře," komentovala úvodní game utkání, v kterém udělala dvě dvojchyby a prohrála ho.

Češka se dlouho nemohla trefit do returnu dobře podávající první deblistky světa Mladenovicové a Francouzka následně držela vedení až do desáté hry. Tam však přišla o servis a v závěru sady již v All England Clubu dominovala rodačka z Fulneku, když ji získala poměrem 7:5.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Dvojnásobná šampionka Petra Kvitová slaví postup.

Ve druhém setu Kvitová opět na začátku ztratila servis, následně však získala čtyři hry v řadě, což jí dalo slibný náskok. Ten bez problémů udržela a když v osmém gamu opět prolomila podání soupeřky, mohla se těšit z postupu do třetího kola.

Příští soupeřkou Kvitové bude Američanka Amanda Anisimovová, nebo Magda Linetteová z Polska. "Je mi to jedno. Důležité je, abych byla zdravá a mohla hrát svůj tenis. Ruka se zlepšuje," řekla.

Siniaková se naopak do třetího kola nepodívá, když nestačila na domácí Kontaovou a podlehla jí po setech 3:6 a 4:6.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Česká tenistka Kateřina Siniaková leží s bolestnou grimasou na trávě ve Wimbledonu.

Devatenáctá nasazená hráčka jí nenabídla ani jeden brejkbol. Siniaková se zaměří na čtyřhru, v níž s Barborou Krejčíkovou obhajují titul.

Siniaková hrála ve Wimbledonu poprvé na centrálním dvorci a před zápasem se bála, že bude svázaná nervozitou. "Ale nestalo se," řekla nedávná světová deblová jednička. Se svou hrou byla spokojená. "Nemám si co vyčítat, ona mi nedala žádnou šanci a zvládla to na jedničku, ne-li na jedničku s hvězdičkou desetkrát podtrženou. Když jsem cítila šanci, šoupla mi tam dvě esa nebo přímé body, takže jsem se k ničemu nedostala. Držela to celý zápas," řekla Siniaková.

Wimbledon (tráva, dotace 38 milionů liber):
Ženy
Dvouhra - 2. kolo:
Siniaková (ČR) - Kontaová (19-Brit.) 3:6, 4:6
Kvitová (6-ČR) - Mladenovicová (Fr.) 7:5, 6:2
Strýcová (ČR) - Siegemundová (Něm.) 6:3, 7:5
Čtyřhra - 1. kolo:
Voráčová, Ninomijaová (ČR/Jap.) - Puigová, Rogersová (Portor./USA) 4:6, 6:1, 9:7
Sakkariová, Tomljanovicová (Řec./Austr.) - Hradecká, Klepačová (11-ČR/Slovin.) 6:3, 6:2
Strýcová, Sie Šu-wej (3-ČR/Tchaj-wan) - Barthelová, Knollová (Něm./Švýc.) 6:2, 6:1
Muži
Čtyřhra - 1. kolo:
Jebavý, Oswald (ČR/Rak.) - Dellien, Pella (Bol./Arg.) 6:4, 5:2 skreč
Ostatní výsledky ZDE

Reklama