Hlavní obsah

Pozor, sprcha! Zavlažovací zařízení se zbláznilo a tenisté zachraňovali věci

Londýn/Praha

I na slavném Wimbledonu občas pořadatele potrápí technika. Tentokrát se porouchala závlaha, která se sama od sebe spustila a postříkala tenisty, kteří právě odpočívali mezi sety. Zatímco pro diváky byla situace úsměvná, Laura Siegemundová musela zachraňovat své tašky, aby jí nepromokly.

Foto: Sport.cz

Laura Siegemundová při sprše ve Wimbledonu.

Článek

To si tak během sety odpočíváte a nabíráte síly na další, když náhle vás smáčí voda. Jenže nejde o déšť, ale o sprchu ze zavlažovacího zařízení trávníku, které se tak trochu zbláznilo. Laura Siegemundová a její parťák ve smíšené čtyřhře Artem Sitak zažili ve Wimbledonu poněkud kuriozní situaci.

V úvodním kole mixu se německo-novozélandská dvojice utkala s párem Darija Juraková, Ken Skupski. Chorvatsko-britské duo vyhrálo první set poměrem 6:3, druhý však získala 6:3 Siegemundová se Sitakem a o vítězi tak musela rozhodnout třetí sada. Než však začala, zpestřila přestávku divákům závlaha.

Ta najednou začala stříkat a osprchovala právě Siegemundovou se Sitakem. Zatímco jednatřicetiletá tenistka zachraňovala své tašky a táhla je mimo dosah vody, její parťák své věci přikryl ručníkem. Když už to vypadalo, že se podařilo postřikovač zpacifikovat, voda vystříkla prudce znovu.

Tato situace ale Siegemundovou se Sitakem nerozhodila a utkání dotáhli do vítězného konce, třetí set vyhráli 6:4. „Vítězství ve smíšené čtyřhře navzdory silným sprchám,“ okomentovala nečekaný zážitek s úsměvem Siegemundová na sociálních sítích a video sdílel se smíchem i Sitak.

Reklama