Hlavní obsah

Válka o Wimbledon! Odložte turnaj, žádá Djokovič. Federer i Nadal jsou proti

Přes tři měsíce zbývají do zahájení třetího grandslamového podniku roku - slavného Wimbledonu. Nebo spíše druhého. Roland Garros již totiž pořadatelé kvůli řádění koronaviru před několika dny přeložili. A podobný úděl by mohl stihnout i boje v All England Clubu. O tom, zda o osudu londýnského klání i celé sezony rozhodnout již nyní, či vyčkat, však panuje řada rozporů i mezi největšími tenisovými velikány.

Foto: Profimedia.cz

Novak Djokovič a Roger Federer během zápasu na Australian Open

Článek

Všechno zlé je pro něco dobré. Zrušení olympijských her, které měly začít 24. července, mělo dát pořadatelům Wimbledonu šanci přesunout turnaj právě do tohoto období. O tom však pořadatelé nejslavnějšího podniku světa nechtějí prozatím ani slyšet.

Podle organizátorů turnaje by případné přeložení o tři týdny, tedy do původního začátku olympiády, nedalo dostatek času k provedení všech změn, který by s tím souvisely. S tím souhlasí i britská jednička a členka Hráčské rady Johanna Kontaová. "Musíme věřit, že turnaj začne tak, jak byl naplánován. Nesmíme se vzdávat naděje," burcuje fanoušky domácí hvězda.

Foto: Profimedia.cz

Roger Federer a Novak Djokovič

Podle loňské čtvrtfinalisty sdílí stejný názor i drtivá většina tenistek ze světové špičky. "Hledáme nejlepší možné řešení a rozhodně bychom prozatím zachovali původní termín. Zatím je sezona zastavena do 8. června, pak bychom se měli sejít a poradit se, co dál," má jasno Kontaová.

Djokovič nesouhlasí

Mezi mužskou elitou je však dle britských médií situaci zcela jiná. Úřadující světová jednička a prezident Hráčské rady Novak Djokovič je dle informací zastáncem mnohem dřívějšího řešení situace, a to včetně možného ukončení celé sezony. Opačný názor sdílí Roger Federer i Rafael Nadal, kteří by stejně jako Kontaová a další tenistky s definitivním rozhodnutím počkali na další týdny.

Foto: Sport.cz

Akademii Rafaela Nadala na Mallorce otvíral legendární Roger Federer.

Federer i Nadal navíc uvažují kvůli termínové kolizi s přeloženým French Open o přesunutí čtvrtého ročníku Laver Cupu na prosincový termín.

Pořadatelé prozatím kurty v All England Clubu připravují dle původního plánu, byly však zrušeny tréninky a příprava sběračů. O osudu slavného Wimbledonu a případně celé sezony by se mělo rozhodnout příští týden.

Reklama

Související témata: