Hlavní obsah

Zlatí hrdinové z Nagana slaví dvacetileté výročí, dostali mince s Hlinkovým portrétem. Přišel i Jágr

Aktualizováno

Hokejový sraz abiturientů se povedl. ‚Spolužáci‘ z Nagana oslavili dvacetileté výročí největšího úspěchu v dějinách českého hokeje se sklenkou šampaňského v ruce. V Síni slávy na pražské Harfě se pohromadě ukázali Dominik Hašek, Jiří Šlégr, Robert Reichel, ale třeba i Richard Šmehlík, Robert Lang, nebo v poslední době ostře sledovaný Jaromír Jágr. Na památku dostali pamětní zlaté mince s portrétem trenéra Ivana Hlinky.

Sraz olympijských vítězů z NaganaVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

O dobrou náladu se v pondělním odpoledni starali i matadoři Stanislav Neveselý, který tehdy působil v roli manažera, či bývalý asistent Ivan Hlinky Vladimír Martinec.

Společně si všichni na televizních záběrech připomněli i některé klasické vrcholné okamžiky zlaté olympiády. Hašek tak znovu kroutil hlavou, když viděl, jak v euforii po finále s Ruskem odpálil hokejku do obličeje svého spoluhráče.

„Lidi si tuhle chvíli pamatují, ale byl to jen povrchový škrábanec. Dávno zmizel, " pousmál se Šmehlík.

Pozdvižení vzbudil i tehdejší styl plný hákování, seker a neodpískaných faulů. „Mám pocit, že dneska by se za některé zákroky dávalo doživotí," vykládal Lang, který vyhlížel takřka totožně jako v letech aktivní kariéry.

Na některých jeho parťácích se roky podepsaly trochu víc. Ubylo vlasů, přibylo kilogramů, ale pořád je to ta stejná parta jako před dvěma dekádami, když Česko žilo hokejem. Kdo tehdejší poprask zažil, těžko na něj zapomene.

Slavnostní události se zúčastnili brankáři Dominik Hašek a Milan Hnilička, obránci František Kučera, Libor Procházka, Jiří Šlégr, Richard Šmehlík a Jaroslav Špaček, útočníci Josef Beránek, Jan Čaloun, Jiří Dopita, Jaromír Jágr, Robert Lang, David Moravec, Pavel Patera, Martin Procházka, Robert Reichel, Martin Ručinský, Martin Straka.

Už během dne Dominik Hašek a spol. položili květiny u hrobu kouče slavné naganské party Ivana Hlinky na Olšanských hřbitovech.

Reklama