Hlavní obsah

Česká extraliga ve slovenském hávu vyrazí na ruskou rodinu! Náš název nesmím vyslovit, ošívá se Širokov

Pchjongčchang

Bitvu tří slovenských hokejových gólmanů z české extraligy o místo v brance pro středeční první zápas na turnaji proti Olympijským sportovcům Ruska nakonec vyhrál Branislav Konrád z Olomouce. Přednost dostal před sparťanem Lacem a Rybárem z Hradce Králové.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Branislav Konrád z Olomouce se postaví na olympiádě do branky proti Rusku.

Článek

„Pokládám za velkou čest, že můžu nastoupit proti tolika kvalitním hráčům, které tu Rusové mají," těšilo 30letého gólmana, který velký turnaj dosud zažil jen předloni na MS v Rusku.

„Možná je lepší, že začínáme proti největšímu papírovému favoritovi na zlato, než kdybychom měli někoho slabšího. Hlavně ale musíme neúnavně bruslit a mít nasazení. Je třeba hrát do defenzívy a využít brejky," přemítá Konrád.

Kanadský trenér Slováků Craig Ramsay hráče nabádal, aby z Rusů neměli až přehnaný respekt. „Nesmíme se nikoho bát, naopak z nás musí sršet nadšení. I naši kluci umějí předvádět dobrý hokej a víme, že když budeme hrát nadoraz, můžeme porazit i ty nejsilnější týmy," je přesvědčený Ramsay, jenž má v týmu kromě tří brankářů dalších jedenáct hráčů z české nejvyšší soutěže.

Ruský trenér Znarok naopak sestavil tým jen z hokejistů CSKA Moskva, Petrohradu a Magnitogorsku. „Jedině dobře pro nás, protože jsme díky tomu sehraní a perfektně se známe. Žádná rivalita ale mezi hráči CSKA a Petrohradu nebude. Jsme jedna rodina a jeden tým, jehož název nesmím vyslovit," naráží na povinnou zkratku OSR místo názvu Rusko útočník Petrohradu Sergej Širokov.

Reklama

Související témata: