Hlavní obsah

Švýcarsko - Kanada 1:5Obhájce začali skvěle, hokejisté Kanady porazili Švýcarsko

Hokejisté Kanady skvěle zvládli vstup do olympijského turnaje v Pchjongčchangu, když v utkání skupiny A porazili Švýcarsko jasně 5:1. Obhájci zlata měli výborný nástup a v osmé minutě vedli už 2:0, před polovinou duelu byl již rozdíl čtyřbrankový. Po dvou gólech vstřelili v dresu vítězů útočníci René Bourque a Wojtek Wolski. Švýcaři se prosadili až v 48. minutě.

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Rene Bourque (vlevo) vstřelili proti Švýcarsku dva góly. Na snímku s ním Gilbert Brule.

Článek

Kanaďané se radovali z prvního gólu už ve třetí minutě. Lee našel od modré čáry před brankou Bourquea, který tečoval puk za Genoniho. Z tlaku se dostali Švýcaři při Goloubefově trestu, ale v osmé minutě při Rüfenachtově pobytu na trestné lavici znovu inkasovali. Od modré čáry se trefil Noreau, jenž využil clony před Genonim.

Ve druhé třetině Kanada bleskově dvěma góly potvrdila vítězství. Při trestu Švýcarska za špatné střídání po pěti minutách druhého dějství opět odvedl skvělou práci před brankovištěm Bourque, který zpracoval Royovu přihrávku a bekhendem skóroval. Za 52 vteřin se uvolnil po pravém křídle Wolski a přesnou střelou zápěstím vyhnal z branky Genoniho, jehož nahradil Hiller.

Kanadskému brankáři Scrivensovi pokazil čisté konto v 48. minutě při Royově vyloučení Moser, jenž se po závaru prosadil z dorážky. Švýcaři v té chvíli hráli bez Hillera v pěti proti třem. K další power play pak sáhli necelých šest minut před koncem a Wolski druhým zásahem v utkání do prázdné branky dovršil výsledek.

Hokej (Kwantong):
Muži:
Skupina A:
Švýcarsko - Kanada 1:5 (0:2, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 48. S. Moser (Rüfenacht, Ambühl) - 3. Bourque (Lee, Roy), 8. Noreau (Lee, Roy), 25. Bourque (Roy), 26. Wolski (Noreau), 55. Wolski (Kelly, Ebbett). Rozhodčí: Jeřábek (ČR), Olenin - Otmachov (oba Rus.), Dahmén (Švéd.). Vyloučení: 3:3. Využití: 1:2. Diváci: 2802.
Švýcarsko: Genoni (26. Hiller) - Diaz, Furrer, Blum, Untersander, Geering, Du Bois, Schlumpf - Ambühl, Suter, Moser - Praplan, Haas, Hollenstein - Bodenmann, Corvi, Scherwey - Rüfenacht, Almond, Schäppi - Herzog. Trenér: Patrick Fischer.
Kanada: Scrivens - Lee, Robinson, Genoway, Noreau, Gragnani, Goloubef, Stollery - Brulé, Roy, Bourque - Raymond, Kelly, Thomas - Wolski, Ebbett, Vey - Klinkhammer, O'Dell, Lapierre - Howden. Trenér: Willie Desjardins.

Reklama

Související témata: