Hlavní obsah

Olympijská nominace lyžařů se rozšířila o čtyři jména, do Pchjongčchangu míří rekordní výprava

Praha
Aktualizováno

Další čtyři závodníci dostanou šanci odjet na olympijské hry do Pchjongčchangu. Po finálním přerozdělení míst mezinárodní federace FIS na seznam české výpravy přibyli běžci na lyžích Aleš Razým s Petrou Hynčicovou, sjezdař Adam Kotzmann a snowboardcrossařka Sára Veselková. Česká olympijská výprava v Pchjongčchangu bude s 94 sportovci nejpočetnější v historii. Rekord držel Vancouver 2010, kdy na hry odjelo 93 sportovců.

Foto: archiv Kateřiny Pauláthové

Lyžařka Kateřina Pauláthová.

Článek

"Je to rozhodně potěšující. Nakonec se to číslo, které jsme v jednu chvíli odhadovali hodně nízko, vyšplhalo nahoru," uvedl šéf olympijské výpravy Martin Doktor na webu ČOV. "Doufám, že se z toho silného a velkého týmu povede vykřesat také nějaké úspěchy," dodal.

Šanci odjet do Koreje nově dostali čtyři lyžaři - běžci Aleš Razým s Petrou Hynčicovou, sjezdař Adam Kotzmann a snowboardcrossařka Sára Veselková. ČTK o doplnění nominace informoval Svaz lyžařů ČR.

Běžců na lyžích odcestuje nakonec deset. Po čtvrtečním donominování Karolíny Grohové a teprve sedmnáctileté Barbory Havlíčkové svaz ještě dostal nabídku na dvě místa a vybral Hynčicovou a Razýma.

"S dalším navýšením míst jsme nepočítali, jsme za něj ale samozřejmě velmi rádi. Především z toho pohledu, že v deseti máme pojištěné obě štafety, kdyby se někdo zranil nebo onemocněl," uvedl sportovní ředitel běžců Lukáš Sacher.

Alpských lyžařů, kteří měli jet původně čtyři, nakonec bude na olympiádě devět. Posledním nominovaným je Kotzmann, jenž doplní Kryštofa Krýzla, Ondřeje Berndta, Filipa Forejtka, Jana Zabystřana, Ester Ledeckou, Martinu Dubovskou, Gabrielu Capovou a Kateřinu Pauláthovou.

Na poslední chvíli se rozšířila také sestava snowboardistů. Snowboardcrossaře Evu Samkovou, Vendulu Hopjákovou a Jana Kubičíka doplnila osmnáctiletá Veselková. Jedinou neznámou v české nominaci tak už zůstává jméno šesté biatlonistky.

Reklama

Související témata: