Hlavní obsah

To je pech! Lyžař Krýzl si při olympijské generálce přetrhl vaz

Praha
Aktualizováno

Z české výpravy na zimní olympiádu v Pchjongčchangu vypadl kvůli zranění při generálce v Ga-Pa sjezdař Kryštof Krýzl. Podle facebooku ASC Dukla si jednatřicetiletý závodník při pádu v prvním kole obřího slalomu Světového poháru přetrhl křížový vaz v koleni a čeká jej operace. Svaz lyžařů aktuálně řeší, koho povolá jako náhradníka.

Foto: Giovanni Auletta, ČTK/AP

Moment, který připravil Kryštofa Krýzla o ZOH v Pchjongčchangu. Při pádu v prvním kole obřího slalomu v Ga-Pa si český reprezentant přetrhl vaz v koleni.

Článek

Počet členů výpravy se tak během neděle změnil hned dvakrát. Český olympijský výbor nejprve odpoledne oznámil, že biatlonisté donominovali jako šestou závodnici Leu Johanidesovou - byť jí prozatím přisoudili roli necestující náhradnice. A Svaz lyžařů sáhl ke změně v nominaci snowboardkrosařek, místo 18leté Sáry Veselkové povolal do Koreje stejně starou Kateřinu Louthanovou.

Český tým měl tak co do počtu vyrovnat rekordní účast na hrách ve Vancouveru, kam v roce 2010 odcestovalo 93 sportovců. Večer ale zástupci Dukly přinesli nepříjemnou zprávu o Krýzlovi, který se chystal na čtvrtou olympiádu v řadě. "Kryštof je v nemocnici, hned zítra ráno podstoupí plastiku křížového vazu," potvrdil pro Sport.cz tiskový mluvčí Svazu lyžařů Tomáš Haisl.

Počet členů výpravy by měl ale zůstat stejný, lyžaři nyní řeší, koho na Krýzlovo místo povolají jako náhradníka. "V nominaci na ZOH Kryštofa určitě někdo nahradí, aktuálně to řešíme. Až budeme vědět konkrétní jméno, budeme o změnách informovat," doplnil Haisl.

Reklama