Hlavní obsah

Samková vynechá olympijskou generálku ve Feldbergu, bude trénovat

Praha

Olympijská vítězka Eva Samková se nezúčastní víkendových závodů Světového poháru v německém Feldbergu, které budou generálkou na zimní olympijské hry v Pchjongčchangu. Místo toho pojede s dalšími českými snowboardcrossaři, které čeká olympiáda, trénovat do rakouského Flachau. Na facebooku to oznámil reprezentační trenér Marek Jelínek. Ve Feldbergu budou závodit junioři Sára Veselková a Matouš Koudelka, kteří minulý týden startovali v Bansku.

Foto: Ivana Roháčková

Česká snowboardistka Eva Samková.

Článek

Samková po zranění ramena, kvůli němuž přišla o závody ve Val Thorens, rakouském Montafonu a v italské Cervinii, před obhajobou olympijského zlata ze Soči absolvovala jen závody SP v tureckém Erzurumu. Tam vyhrála a společně s Vendulou Hopjákovou skončila druhá v závodě dvojic.

Plány změnila

Původně měla závodit od pátku do neděle ve Feldbergu, ale nakonec plány změnila. "Rozhodli jsme se poslední Světový pohár, který proběhne tento týden ve Feldbergu, vynechat. Olympijský tým vyrazí do rakouského Flachau, kde budeme trénovat v malé trati na skocích a na sjezdovce. Budeme ladit poslední drobnosti před olympijskými hrami," řekl Jelínek.

Samková loni ve Feldbergu vyhrála druhý závod, když se ve finále schválně opozdila na startu, ve volné trati nabrala rychlost a pak soupeřky předjela. V prvním závodě v tomto německém středisku před rokem skončila osmá. "Dvakrát spadla po střetu s italskou závodnicí, protože ta trať je malinkatá a strašně krátká," připomněl Jelínek.

V Rakousku budou se Samkovou trénovat Hopjáková, Jan Kubičík a Kateřina Louthanová, která účast na ZOH získala na poslední chvíli.

Reklama

Související témata: