Hlavní obsah

Morava pi*o či Suprlezba. Helmu Pančochové zdobí originální nápisy

Pchjongčchang

S helmou od svého hlavního sponzora na olympiádě závodit nemůže, a tak aspoň Šárka Pančochová mohla dát vyniknout grafickým schopnostem své kamarádky Terezy Čermákové. V Pchjongčchangu ji chrání hlavu bílo-modrá helma s řadou grafických vychytávek, obrázků a hodně netradičních hesel.

Foto: Ivana Roháčková

Šárka Pančochová pózuje s novou helmou.

Článek
Fotogalerie

Hlavním motivem, který figuruje v různých heslech, je žralok, tak ostatně zní v angličtině přezdívka Pančochová (Shark). „Pak je tam surfař a hory," ukazuje nejlepší česká freestyle snowboardistka jednotlivé motivy.

Při podrobnějším zkoumání se objeví i další nápisy blízké uvolněnému snowboardovém duchu. „Morava pi*o," stojí na jedné straně helmy rodačky z Uherského Brodu, opodál je napsáno „Suprlezba". Pančochová vloni přiznala, že ji více přitahují ženy. „Ale tohle byl dodatek Terčinýho přítele, který mě zná dlouho," smála se.

Helmu ostatně viděla až hotovou. „Nechala jsem to celé na ni, bylo to pro mě překvapení. Ona s námi jezdila na hory, taky snowboarduje a dobře mě zná. Dávala tam motivy, které mám ráda," vysvětlovala Pančochová.

„A je to fakt dobrý," libovala si s vírou, že jí nová helma přinese víc štěstí než ta před čtyřmi lety v Soči. Při pádu a nárazu o zem při finále slopestylu se totiž rozbila, ale svou hlavní ochrannou funkci splnila a Pančochová vyvázla bez větší újmy.

Reklama