Hlavní obsah

Divoká cesta pro druhé zlato! Řasenkou jsem si málem vypíchla oko, hlásila Ledecká

Pchjongčchang

Přesně po týdnu stoupala na Medal Plaza v Pchjongčchangu znovu nejvýš česká vlajka a opět to byla zásluha Ester Ledecké. Energicky vyskočila na nejvyšší stupínek, ukázala dva prsty jako symbol počtu svých triumfů a v duchu si zpívala českou hymnu.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Česká reprezentantka Ester Ledecká s medailemi.

Článek
Fotogalerie

Cesta ucpanými ulicemi města nebyla bez komplikací, korejský řidič Ledecké se úplně nedržel předpisů, aby se vyhlášení nejlepších snowboardistek v paralelním obřím slalomu mohlo vůbec uskutečnit.

„Punková cesta, ten chlap jel jako blázen, abychom to stihli. Takže jsem si čtyřikrát málem vypíchla oko řasenkou, když jsem se malovala. Asi to není bůhvíjaká nádhera, ale snažila jsem se," usmívala se Ledecká, když už na rozdíl od tiskové konference neschovávala svou tvář za lyžařské brýle.

Včas tentokrát dorazili i rodiče Janek a Zuzana, kteří první zlatý ceremoniál kvůli kritické dopravní situaci nestihli. „Tentokrát byli rychlejší," hlásila Ledecká, která už se na ceremoniálu pohybovala s větší jistotou. „Minule jsem se tam trošku motala, teď už jsem přesně věděla, kam si stoupnout, kde zapózovat. Ale když máte tolik emocí, je těžké se rozhlížet a snažit se soustředit na paní, která nás vedla," vysvětlovala.

Svoji lyžařskou zlatou medaili měla na vyhlášení v kapse, aby se pak fotografům mohla předvést s oběma cennými úlovky. „Měla jsem ji v pokojíčku na nočním stolku, abych na ni hezky viděla a držel ji ten tygříček (maskot Soohorang), takže o ni bylo postaráno," hlásila.

Další pocta Ledeckou čeká v neděli, kdy při slavnostním zakončení ponese českou vlajku. „Jsem moc ráda, že mě vybrali. Na druhou stranu se budu snažit tam být co nejkratší dobu, abych se vyhnula chorobám a odpočinula si, mám před sebou ještě dlouhou sezónu," věděla Ledecká, kterou už příští sobotu čeká snowboardový Světový pohár v tureckém Kayseri.

Reklama

Související témata: