Hlavní obsah

Staromák ve varu! Nadšení fanoušci slavili se zlatou Ester

Praha
Aktualizováno

Úspěšní čeští sportovci se vrátili ze zimní olympiády v Pchjongčchangu domů. Dnes ve 13:30 dosedlo na Letiště Václava Havla letadlo i s dvojnásobnou zlatou medailistkou Ester Ledeckou, bronzovou Karolínou Erbanovou a hokejisty, kteří v souboji o bronz podlehli Kanadě. Ledecká se po příletu vypravila na pražské Staroměstské náměstí, kde oslavila svůj fenomenální úspěch spolu s fanoušky.

Ester Ledecká na StaromákuVideo: Sport.cz

 
Článek

Ledecká dorazila na tradiční místo oslav sportovních úspěchů v centru Prahy před pátou hodinou přímo z letiště. Na Staroměstském náměstí, kde před 20 lety slavili fanoušci s hokejisty jejich triumf na olympiádě v Naganu, se k ní připojila trojnásobná olympijská vítězka Martina Sáblíková, která v Koreji přidala do své sbírky stříbro.

Sláva byla na pondělní odpoledne přichystaná i ve Vrchlabí, které do olympijského týmu "dodalo" hned tři superúspěšné rodáky - bronzovou rychlobruslařku Erbanovou, stříbrného biatlonistu Michala Krčmáře a bronzovou snowboardistku Evu Samkovou. Oslavit medailovou žeň do svého rodiště se hned z letiště vypravila Erbanová. "Přišli první," omlouvala svou neúčast na "Staromáku".

Čeští olympionici dohromady získali v Pchjongčchangu sedm medailí. Ledecká vybojovala senzační zlato v lyžařském super-G a o týden později triumfovala na snowboardu v paralelním obřím slalomu. Stala se tak teprve pátým sportovcem v historii zimních olympiád, který zvítězil ve dvou odlišných sportech. Na jedněch hrách se podobný kousek povedl naposledy před 90 lety na hrách ve Sv. Mořici Norovi Johanu Gröttumsbratenovi a Ledecká je vůbec první ženou, jež takového úspěchu dosáhla.

Stříbro vybojovala rychlobruslařka Martina Sáblíková na trati 5000 metrů, která se po nedělním příletu na Staroměstské náměstí rovněž chystala, a biatlonista Krčmář ve sprintu. Bronzové medaile přivezly biatlonistka Veronika Vítková (sprint), snowboardkrosařka Samková a rychlobruslařka Erbanová (500 metrů).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články