Hlavní obsah

Stříbrná generálka! Zvedla jsem si sebevědomí před cestou na olympiádu, radovala se Erbanová

Radek Malina, ErfurtSport.czPrávo

Stříbrnou medailí vyšperkovala česká rychlobruslařka Karolína Erbanová generálku na olympijské hry v Pchjongčchangu. Po pátečním zlatu o den později při závodě Světového poháru na 500 metrů v Erfurtu podlehla jen Rakušance Herzogové. "I tak jsem si v Německu patřičně vylepšila sebevědomí," radovala se rozesmátá Erbanová, kterou ještě v neděli čeká závod na tisíc metrů.

Foto: Radek Malina, Právo

Karolína Erbanová se stříbrnou medailí za 2. místo ve světovém poháru v Erfurtu na 500 metrů.

Článek

K pátečnímu zlatu jste v sobotu na pětisetmetrové trati přidala stříbro. Jste po vystoupeních v nejkratších sprinterských distancích v Erfurtu spokojená?

Rozhodně. Beru i to stříbro. Nechtěla jsem v sobotu udělat chybu na startu, takže jsem asi odstartovala trochu pomaleji a stovka nebyla ideální, na ní jsem trochu vyváděla. Pak se mi jelo dobře, ale udělala jsem jednu chybu v konci, která mě možná stála první místo.

V průběhu soboty bylo hodně předčasných startů. Šlo o důvod, proč jste odstartovala pomaleji?

Startér v Erfurtu s výstřely hodně dlouho čekal. Nechtěla jsem vyrazit předčasně. Nechápu, proč se nestartuje na základě počítače. Hodně se to nyní řeší. Vždyť na olympiádě máme jediný závod a zaváhání může ovlivnit úplně všechno. A startér pak nepřijde a nebude se omlouvat.

Podruhé za sebou jste zajela čas pod osmatřicet vteřin, což určitě představuje velké povzbuzení, že?

Za to jsem hodně ráda. Určitou dobu jsem sbírala jen časy osmatřicet, teď snad bude všechno pod.

Šlo o poslední ostrou pětistovku před olympijskými hrami v Pchjongčchangu. Napumpovaly do vás výsledky z Erfurtu sebevědomí?

Rozhodně šlo o lepší závodní víkend, než jsem jezdila před vánočními svátky. Určitě pojedu na olympiádu s větším sebevědomím.

V Erfurtu nebylo startovní pole kompletní. Honí se vám hlavou už scénáře olympijských her, kde se budete měřit ještě se závodnicemi z Asie a Ameriky, které do Německa nedorazily?

Jasně. Bude tam nejméně pět medailových adeptek z Evropy, reálně pojede o stupně vítězů tak deset holek. Někdo má pochopitelně šance větší, někdo menší. Já doufám, že patřím do první skupiny.

Reklama

Související témata: