Hlavní obsah

Dobrovolný trénink absolvovalo jen šest hráčů, večer se hokejisté vydají na steak

Soči

Jen šestice českých hokejových reprezentantů se dnes dopoledne proháněla po ledě tréninkové haly Bolšoj. Po sobotním večerním zápase se Švýcary totiž vedení mužstva naplánovalo trénink jen jako dobrovolný a většina hráčů tak dala přednost regeneraci a masážím.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Brankář hokejové reprezentace Alexandr Salák při tréninku v Soči

Článek

Na led vyjeli brankáři Alexander Salák s Jakubem Kovářem, obránci Lukáš Krajíček, Michal Rozsíval, Radko Gudas a útočník Jiří Novotný. Až na Gudase tedy hráči, kteří do zápasu se Švýcary nezasáhli.

Trénink vedli asistenti Josef Paleček s Františkem Musilem, hlavní kouč Alois Hadamczik totiž na vlastní oči sledoval zápas Norů s Rakušany, aby si prohlédl možné soupeře pro úterní osmifinále.

Odpoledne se pak reprezentace vydá autobusem do Adleru na společnou večeři. „Chceme se nějakým způsobem odreagovat, protože už jsme tu dlouho a pohybujeme se pořád ve stejném prostředí. Chodíme do té samé jídelny, na to samé jídlo, takže tohle bude vítaná změna," prohlásil Josef Paleček.

Máme objednaný steak, tak snad bude propečený," usmál se. Pokud se podaří sehnat lístky, hned po večeři by část reprezentace ráda zamířila na závod rychlobruslařek na 1500 metrů, který pojede Karolína Erbanová.

Jen na pokoji však celý den zůstane nemocný Patrik Eliáš. Horečky ho už sice opustily, stále má ale zvýšenou teplotu. „Měl 37,2 stupně, necítí se nejlíp. Na trénink to ještě v žádném případě není, uvidíme v pondělí," uvedl tiskový mluvčí národního týmu Zdeněk Zikmund s tím, že Eliáš dál bere antibiotika a snaží se jíst co nejvíc vitamínů.

Reklama

Související témata: