Hlavní obsah

Pančochová měla finále slopestylu na dosah. Přímý postup jí unikl o jediné místo

Krasnaja Poljana

Vsadila na jistotu, bank v podobě přímého postupu do finále ale nebrala. Snowboardistka Šárka Pančochová se ve slopestylu představila jako první Češka v olympijském programu a o účast v boji o medaile se bude muset poprat v semifinále.

Foto: Sergei Grits, ČTK/AP

Česká snowboardistka Šárka Pančochová v kvalifikaci slopestylu.

Článek
Fotogalerie

Sedm bodů a jedna příčka. Tolik dělilo třiadvacetiletou Pančochovou od postupu při premiéře slopestylu v olympijském programu. V její skupině byly čtyři snowboardistky lepší, a tak svěřenkyni trenérů Martina Černíka a Jožina Toufara čeká v neděli semifinále. Ve hře budou pro patnáct snowboardistek poslední čtyři místa ve dvanáctičlenném finále, které bude následovat pro semifinále.

Pančochová se ve svých dvou kvalifikačních jízdách rozhodla pro menší skoky na levé straně sjezdovky v extrémním parku Roza Chutor. „Samozřejmě jsem musela počítat, že nedostanu stejné body jako na těch větších skokách. Ale na nich jsem neměla dost tréninků, tak jsme zvolili menší lajnu a postup mi utekl o kousek," hodnotila své vystoupení.

Stresovat se nebude

„Sebrali mi víc bodů, než jsem myslela. Těch sedm chybějících bodů bych tam ale asi nenasbírala," uznala. Ve druhé jízdě zaváhala už na překážkách v úvodu trati a dojela bez ambicí na vylepšení skóre z první jízdy.

Vítězka prosincového závodu Světového poháru v Copper Mountain bude muset v neděli přidat na riziku, aby jí finále neminulo. „Tam už nemá cenu jezdit na menších skocích," ví.

Na trénink má už jen pátek, v sobotu jedou o medaile muži. Stresovat se ale prý nebude. „Žádné nervy. Chci si závody užít, to je hlavní. Nedělám přece snowboarding proto, abych byla naštvaná," usmála se Pančochová.

Snowboarding, slopestyle - kvalifikace:
Muži:
1. Parrot (Kan.)97,50 b.
2. Tonteri (Fin.)95,75
3. Sandbech (Nor.)94,50
Ženy:
1. Gasserová (Rak.)95,50
2. Andersonová (USA)93,50
3. Derungsová (Švýc.)87,50
...
9. Pančochová (ČR)77,75 - pojede v neděli semifinále

Reklama