Hlavní obsah

Jacobsenová byla po smrti bratra spokojená i se čtvrtým místem

Krasnaja Poljana

Lyžařka Astrid Jacobsenová po čtvrtém místu v úterním sprintu na olympijských hrách v Soči nesmutnila, že jí těsně unikla medaile. Pro norskou sportovkyni i neoblíbená příčka pod stupni vítězů znamenala po páteční smrti bratra důležitý krok zpět k normálnímu životu.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Norská běžkyně na lyžích Astrid Uhrenholdtová-Jacobsenová v kvalifikaci sprintu.

Článek

Sten Anders Jacobsen se svou sestrou trénoval a měl blízký vztah k celému reprezentačnímu týmu. Norské běžkyně na lyžích po jeho nečekaném úmrtí projevily Jacobsenové soustrast černými páskami v sobotním skiatlonu, kvůli kterým dostaly od Mezinárodního olympijského výboru (MOV) důtku za zakázané vyjádření názoru.

Druhá nejlepší žena celkového pořadí Světového poháru Jacobsenová se i přes smutnou událost rozhodla v úterý startovat a medaile jí utekla ve finále o 1,42 sekundy. "Z lidí, kteří tady v Soči skončili na čtvrtém místě, jsem asi tím nejspokojenějším," uvedla Jacobsenová v tiskovém prohlášení.

Östbergová: Astrid je opravdu moc silná

Čtvrtého místa si cenila jako důležitého mezníku v cestě za návratem do normálního života, ačkoliv by klidně mohla smutnit nad tím, že se jí ve finále zlomila hůlka. "Možná jen ta hůlka stála mezi mnou a medailí, ale ztracená medaile není dnes podstatná. Pro mě bylo vítězstvím to, že jsem závodila," uvedla Jacobsenová.

Krátce po odjezdu ze závodiště poslala sedmadvacetiletá Jacobsenová na twitter fotografii svého bratra a písničku "Bratr" od norského zpěváka Mortena Harketa. Vše doplnila vzkazem "Stejně dobré jako zlato."

"Astrid prokázala, že je opravdu moc silná. Jsem na ni skutečně pyšná," řekla Norka Ingvild Östbergová, která si ve sprintu za další krajankou Maiken Fallaovou dojela pro stříbro. Společně by se mohly zasloužit o to, že Jacobsenová ze Soči nebude odjíždět bez medaile, protože Seveřanky jsou hlavními favoritkami nedělní štafety.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články