Hlavní obsah

Nejlepším leteckým sportovcem roku je parašutistka Šanovcová

MLADÁ BOLESLAV

Nejlepším sportovcem Aeroklubu České republiky za rok 2007 byla v pátek v Mladé Boleslavi vyhlášena liberecká parašutistka Andrea Šanovcová. Mladá naděje české reprezentace se věnuje jak klasickému parašutismu, tak i paraski, nové disciplíně kombinující seskoky na přesnost s obřím slalomem. Právě v paraski loni vybojovala titul juniorské mistryně světa.

Článek

Dalšími oceněnými sportovci byli plachtařští vicemistři světa Miloslav Cink a Jana Vepřeková. Plachtaři se loni prosadili i na mistrovství Evropy, odkud Roman Mraček přivezl stříbro a Tomáš Suchánek a Martin Hřivna s Martinem Vnoučkem bronzové medaile.

Úspěšní loni byli i parašutisté, kteří na vojenských světových leteckých hrách CISM, jež jsou obdobou mistrovství světa, získali dvě bronzové medaile: v soutěži na přesnost přistání skončili třetí Jiří Gečnuk a české družstvo. Rovněž bronz získal na ME akrobatických kluzáků pilot Miroslav Červenka.

Diplomy mezinárodní federace FAI za ustavující rekordy převzali Lenka Kuthanová, Luděk Kluger a Josef Bušek, diplom za celoživotní přínos sportovnímu letectví obdrželi Petr Kousal a Karel Helmich.

Reklama