Hlavní obsah

Bayern již má náhradu za Kahna, z Benfiky získal Butta

MNICHOV

Vedení Bayernu Mnichov se rychle podařilo najít náhradu za brankáře Olivera Kahna, který po sezóně skončil s fotbalem. Stal se jím bývalý německý reprezentant Hans Jörg Butt. Ten předčasně ukončil své angažmá v Benfice Lisabon a s německým šampionem podepsal smlouvu na dva roky.

Článek

"Jsme velmi potěšeni, že se nám povedlo Butta přivést. Se svými mezinárodními zkušenostmi přesně splňuje naše požadavky," řekl předseda Bayernu Karl-Heinz Rummenigge. "Navíc pomůže ve vývoji našemu mladému brankáři Michaelu Rensingovi," naznačil, že není jisté, kdo z brankářské dvojice bude plnit úlohu jedničky.

Čtyřiatřicetiletý Butt měl v Benfice ještě roční smlouvu, ze které se vyvázal. Přestup do Bayernu byl pro něj velkou motivací. "Je to pro mě ještě jedna obrovská výzva. Bayern má velké cíle a já je chci pomoci naplnit," řekl v rozhovoru pro internetový server Sport Bild.

Butt se vrací do bundesligy po prvním roce stráveném v zahraničí. Předtím působil v nejvyšší německé soutěži od roku 1997, kdy ho angažoval Hamburk. O čtyři roky později přesídlil do Leverkusenu. Celkem odehrál v lize 324 zápasů. Do povědomí fanoušků se zapsal především díky tomu, že patří mezi brankáře s výbornou kopací technikou a chodí zahrávat standardní situace. Butt má na svém kontě již 26 vstřelených branek, většinu z nich dal z pokutových kopů.

Reklama

Související témata: