Hlavní obsah

Berdych a Vaidišová postoupili do třetího kola Wimbledonu

Všichni tři čeští tenisté, kteří ve středu zasáhli do dění druhého kola Wimbledonu, postoupili do třetího kola. Nicole Vaidišová otočila zápas s Australankou Samanthou Stosurovou, Záhlavové-Strýcové vzdala ve druhém setu Ukrajinka Bondarenková a Tomáš Berdych porazil Rumuna Victora Hanescua 3:1 na sety.

Článek

Vaidišová v utkání proti Stosurové vyhrála bez potíží první set a nic nenasvědčovalo tomu, že by se měla trápit. Ve druhé sadě ale udělala jedenáct nevynucených chyb a Stosurová uštědřila 22. hráčce světa "kanára".

Australanka dokázala vyhrát devět gamů za sebou, v rozhodujícím setu už vedla 3:0 a Vaidišová byla blízko vyřazení ve 2. kole, což by byl její nejhorší výsledek v All England Clubu v hlavní soutěži.

Stosurová, které ve světovém žebříčku patří 98. místo, však vrátila Vaidišovou sama do hry. Za stavu 3:0 ztratila podání, česká tenistka jejího zaváhání dokonale využila a získala pět gamů za sebou. Vaidišová ve třetím kole narazí na další Australanku Casey Dellacquaovou

Berdych zápas zlomil v tie-braku druhého setu

První dva sety mezi Tomášem Berdychem a Rumunem Hanescuem skončily v tie-breaku. V tom prvním se z vítězství radoval 81. hráč světa, který využil první Berdychovu dvojchybu v utkání a zvítězil 7:5. I ve druhém setu měl k dispozici rodák z Bukurešti jeden setbol. Ten ale dokázal jedenáctý nasazený Berdych odvrátit a vzápětí druhý set získal.

Třetí set už probíhal podle představ rodáka z Valašského Meziříčí. Ten se díky dvěma brejkbolům brzy ujal vedení 4:0 a sadu díky zpřesněným úderům dovedl do vítězného konce. V podobném duchu se vedlo českému tenistovi i ve čtvrtém setu a zápas dovedl do vítězného konce. Ve třetím kole se Berdych utká s vítězem zápasu Rochus-Verdasco.

Záhlavová-Strýcová vstoupila do zápasu famózně a brzy si vypracovala náskok 5:0. Ukrajinka se pokusila o zdramatizování úvodního dějství, když snížila na 3:5. Češka ale nakonec získala první set v poměru 6:3.

Druhý set začala dvaadvacetiletá Češka stejně jako ten první a vedla již 3:0, když si její soupeřka vyžádala lékařskou přestávku, po níž se již na kurt nevrátila. Záhlavová-Strýcová poprvé ve své kariéře postoupila do třetího kola grandslamového turnaje, kde se utká se čtvrtou nasazenou Ruskou Světlanou Kuzněcovovou.

Wimbledon 2008, čeští tenisté:
Ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
Vaidišová (18-ČR) - Stosurová (Austr.) 6:2, 0:6, 6:4, Záhlavová-Strýcová (ČR) - A. Bondarenková (28-Ukr.) 6:3, 3:0 skreč.
Čtyřhra - 1. kolo:
Peschkeová, Stubbsová (3-ČR/Austr.) - Bammerová, Müllerová (Rak./Něm.) 6:2, 6:2, Benešová, Husárová (15-ČR/SR) - Erakovicová, Krajiceková (N. Zél./Niz.) 6:0, 6:2, G. Navrátilová, Zakopalová (ČR) - Loitová, Parmentierová (Fr.) 7:6 (7:1), 7:6 (7:5).
Muži:
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (11-ČR) - Hanescu (Rum.) 6:7 (5:7), 7:6 (8:6), 6:1, 6:2.
Čtyřhra - 1. kolo:
Kunicyn, Tursunov (Rus.) - Levinský, Škoch (ČR) 6:3, 6:2, 6:2, Čermák, Kerr (13-ČR/Austr.) - Bloomfield, Skupski (Brit.) 6:4, 5:7, 6:4, 6:4.
Ostatní výsledky najdete zde.

Reklama