Hlavní obsah

Volf se Štěpánkem: Do Londýna vydržíme, se Slováky se domluvíme

Stoupají stále vzhůru. V Sydney před osmi lety skončili čeští deblkanoisté Jaroslav Volf s Ondřejem Štěpánkem pátí, v aténských peřejích brali bronz za třetí místo, v Pekingu stříbro za druhé. Postupovat tak dál, je jim v Londýně určeno zlato. „To se ale musíme s Hochšíkama, tedy slovenskými bratry Hochschornerovými, domluvit, co za čtyři roky zamýšlí,“ smál se po stříbrné slávě Jaroslav Volf a ujišťoval, že s parťákem Štěpánkem do Londýna vydrží.

Článek

Tušíte, kde jste ztratili sekundy, které vás dělily od zlata už tady v Pekingu?

Štěpánek: To bychom museli porovnat naše jízdy. Ale já jsem spokojený i s druhým místem.

Volf: Za čas se na jízdu podíváme, teď to řešit nebudeme.

Překvapili vás Němci, jak zkazili finálovou jízdu?

Štěpánek: Trochu jsem to čekal. Když jsem byl na první olympiádě, také jsem byl hodně nervózní a nemohl jsem třeba skoro nic sníst. Není v tom škodolibost, ale čekal jsem, že se Němci ve finále podělají, protože tlak je obrovský.

Jak se vám spalo v noci mezi semifinále a finále?

Volf: Mně docela dobře, jen Jéža (kanoista Stanislav Ježek - pozn. red.) mě vzbudil asi ve čtyři ráno, když se vrátil z tahu. Pak jsem naštěstí usnul, takže dobrý. 

Štěpánek: Já byl vzhůru už v šest, protože Vávra Hradílek strašně chrápal. Samozřejmě je to nestandardní čekat čtyřiadvacet hodin na druhou jízdu. Dokonce jsem se přistihl, že si po obědě beru banány, abych mělo k jídlu mezi jízdami. Až po chvíli mně došlo,  že máme na programu jenom jednu.

Abyste stihli plánovaný odlet, museli jste balit už večer před závodem.

Volf: Já měl zabaleno už předevčírem.

Štěpánek: Balil jsem včera, ale když už jsme vyráželi na kanál, zjistil jsem, že nevím, kde mám pas. V baťohu nebyl tam, tašky jsme poslali s předstihem do olympijského domu, takže jsem musel navigovat telefonem jednu paní, která nakonec v jedné z nich našla pas na jméno Štěpánek.

To asi byla úleva, že si vás v Číně nechají.

Šťěpánek: To určitě! Chci domů za rodinou. 

Volf: S koncem závodu pro nás začala akce kulový blesk - zabalit, zajet do olympijského domu, absolvovat rozhovory a pak být dvě hodiny předem na letišti. S dopingovou zkouškou navrch to byl pořádný závod s časem.

Kanál se ucpal
Čtvrteční déšť nadělal na olympijském kanále pro vodní slalomáře pořadatelům velké problémy. „Vichr strhl deštníky, spoustu plastů a s dalším smetím a větvemi to smetl do vody. Ucpalo se tak čerpání vody do kanálu, takže průtok vody prudce klesl. Přes noc potápěči nasávání vyčistili, ale dnes pořadatelé zvýšili průtok vody nejméně o dva kubické metry za sekundu nad stanovenou hranici,“ řekl český zástupce v Mezinárodní kanoistické federaci a stavitel olympijských tratí Jaroslav Pollert. „Trať nebyla těžká kvůli rozmístění branek, to z ní udělal až silnější průtok vody,“ hájil se.

Reklama