Hlavní obsah

Ruský obr Valujev je opět mistrem světa v těžké váze

BERLÍN

Ruský boxer Nikolaj Valujev se stal znovu mistrem světa v těžké váze. V sobotu po půlnoci zvítězil v Berlíně na body nad Američanem Johnem Ruizem a získal zpět do držení titul organizace WBA.

Článek

Mistrovský pás ztratil 213 centimetrů vysoký rodák z Petrohradu loni v dubnu po překvapivé porážce s Uzbekem Ruslanem Čagajevem. S ním bude muset absolvovat svůj příští souboj o titul.

Valujev vyhrál u všech tří bodových rozhodčí, i když původně byl oznámen jejich výrok v poměru 2:1. Řada diváků v hale Maxe Schmellinga s jeho vítězstvím nesouhlasila.

Nad Ruizem vyhrál podruhé v kariéře

"Bohužel jsem nedokázal splnit svůj úkol na sto procent," přiznal rozpaky i sám Valujev. Původně měl už v květnu boxovat s Čagajevem, který však nejprve onemocněl a poté si v přípravě přetrhl achilovku.

Nad Ruizem vyhrál pětatřicetiletý Rus vyhrál podruhé v kariéře, po předchozím vzájemném duelu v prosinci 2005 se stal šampiónem poprvé. Vítězstvím v Berlíně vylepšil nejvyšší a nejtěžší mistr světa v boxu svou bilanci v profesionálním ringu na 49 výher, jednu porážku a jednu remízu. O rok starší Američan prohrál ve svém 53. zápas poosmé.

Reklama