Hlavní obsah

Turnaj mistrů: Davyděnko po suverénním výkonu postoupil do semifinále

ŠANGHAJ

Ruský tenista Nikolaj Davyděnko se stal třetím semifinalistou tenisového Turnaje mistrů v Šanghaji. Místo mezi elitní čtveřicí prestižního turnaje si Davyděnko zajistil v přímém souboji o postup s Argentincem Juanem Martinem Del Potrem, kterého porazil 6:3 a 6:2. V prvním čtvrtečním utkání porazil Francouz Jo-Wilfried Tsonga již jistého postupujícího Novaka Djokoviče ze Srbska 1:6, 7:5 a 6:1.

Článek

Davyděnko měl téměř celý úvodní set navrch. Poprvé se dostal do výhody jednoho zisku gamu při soupeřově podání ve čtvrté hře. Nejdříve sice prohrával 40:15, stav ale dokázal vybojovat na shodu a získat první brejkbol. Argentinec brzy prohrával 1:4, ale vývoji setu se vzepjal a když v sedmé hře využil po autu Davyděnka svůj brejkbol, snížil dokonce na 3:4. V následující hře si ale Rus vzal výhodu jednoho brejku zpět. Za stavu 40:40 se Del Potro dopustil první dvojchyby v utkání a v následující výměně si pro další brejk došel Davyděnko k síti. Set nakonec sedmadvacetiletý Davyděnko získal 6:3.

Ruský tenista zářil i ve druhé sadě. Tvrdé a přesně umístěné údery zaskočily Del Potra hlavně ve třetím gamu. V tom si vybojoval kvalitní hrou od základní čáry stav 0:30 a když poslal dvacetiletý Argentinec míček z voleje za základní čaru, měl Davyděnko tři možnosti v řadě k prolomení soupeřova podání. A hned tu první využil. Podobně si vedl pátý hráč světa o dva gamy později, když se ujal vedení 4:1 po nevynucené chybě Del Potra. Davyděnko nakonec dotáhl set a tím i zápas do vítězného konce a postoupil do semifinále.

Tsonga svůj poslední zápas vyhrál, porazil Djokoviče 

Djokovič povzbuzen jistým postupem do semifinále hrál bez nervů zejména díky skvěle umísťovaným míčkům získal hned první podání soupeře v zápase. K druhému brejku se dostal srbský hráč v šesté hře. Tsonga vyrobil dvě zbytečné nevynucené chyby. Djokovič při svém druhém brejkbolu zaútočil a zvýšil své vedení. Úvodní set vyhrál Srb přesvědčivě 6:1.

Ve druhé sadě se chtěl třiadvacetiletý Francouz prosadit nátlakovou hrou, díky níž se zápas stal vyrovnanějším. Oba hráči si v průběhu dokázali vybojovat šance na prolomení soupeřových podání, ani jeden však brejk nezískal. Až do dvanácté hry. V té si při servisu srbského tenisty vybojoval brejkbol a zároveň setbol Tsonga. Důležitou výměnu se podařilo Francouzi využít, když poslal Djokovič svůj úder za základní čáru.

Ziskem druhé sady povzbuzený Tsonga vstoupil do třetího setu mnohem lépe a hned první servis Djokovičovi, který částečně šetřil síly na semifinále, prorazil. To se podařilo třiadvacetiletému Tsongovi v průběhu závěrečného setu ještě jednou a sadu tak vyhrál 6:1.

Ze Zlaté skupiny do semifinálových bojů postoupili Srb Novak Djokovič a Rus Nikolaj Davyděnko. V Červené skupině si postup zajistil Brit Andy Murray. O tom, kdo ho do semifinále doprovodí, se rozhodne v pátek.

Turnaj mistrů:
Dvouhra - Zlatá skupina:
Davyděnko (Rus.) - Del Potro (Arg.) 6:3, 6:2, Tsonga (6-Fr.) - Djokovič (2-Srb.) 1:6, 7:5, 6:1.
Čtyřhra - Červená skupina:
Coetzee, Moodie (JAR) - B. Bryan, M. Bryan (USA) 6:2, 2:6, 12:10, Cuevas, Horna (Urug./Peru) - Bhúpathí, Knowles (Indie/Bah.) 6:7 (3:7), 7:6 (7:4), 10:5.
Konečná tabulka:
1. B. Bryan, M. Bryan3215:351:42
2. Cuevas, Horna3214:453:49
3. Bhúpathí, Knowles3124:445:48
4. Coetzee, Moodie3123:543:53

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články