Hlavní obsah

Biatlonista Šlesingr: Kéž by mi na nových lyžích na MS cinklo

PRAHA

Již příští týden začíná našemu nejlepšímu reprezentantovi v biatlonu Michalu Šlesingrovi nová sezóna. V ní by chtěl nejen vylepšit své loňské konečné 19. místo. Rád by také uspěl i na únorovém mistrovství světa v Korejské republice, kde by chtěl navázat na druhé a třetí místo ze světového šampionátu v roce 2007.

Článek

Do začínající sezóny vyrazí Michal Šlesingr na nových lyžích. V minulém ročníku se dlouho potýkal s velkými problémy. Lyže Madshus mu několikrát skoro vůbec nejely. „O této změně jsme se bavili už déle. Na konci sezóny jsem zkusil jiné značky a definitivně jsem se rozhodl pro Rossignol,“ řekl Šlesingr. "Mám k dispozici dvacet nových párů, tak doufejme, že to letos bude lepší,“ přál si. "Navíc je z jejich strany velký zájem, mají skvělý servis a výborně se s nimi spolupracuje," pochvaloval si pětadvacetiletý biatlonista.

Změnou prošla i jeho zbraň. "Pažba zůstala stejná, ale mám nový lauf. Ten starý jsem už měl asi dva roky,“ dodal. Během roku se Šlesingr potýkal se zdravotními problémy. V dubnu spadl z horolezecké stěny a poranil si kotník. Poté ho ještě trápilo koleno. „Naštěstí to bylo v mezidobí, takže mé zranění nemělo na přípravu vliv," přiznal. Po uzdravení se ale ke své lásce, adrenalinovým sportům, opět vrátil. „Dvaatřicetkrát jsem si skočil padákem, ale na divokou vodu jsem se letos bohužel nedostal,“ zavzpomínal rodák z Letohradu.

V nadcházejícím ročníku by úřadující vicemistr Evropy z vytrvalostního závodu rád vylepšil své loňské celkové 19. místo ve Světovém poháru. „S přípravou jsem spokojený. Počasí nám přálo, nebyly ani žádné komplikace. Rád bych si polepšil do nejlepší patnáctky. To by bylo fajn. Na mistrovství světa chci dopadnout co nejlépe. Kéž by to tam cinklo,“ netajil se svým přáním zisku cenného kovu.

Reklama