Hlavní obsah

Snookerová exhibice roztleskala promrzlou halu

PRAHA

Světový snooker bavil v páteční večer diváky v pražské Tesla Aréně. Solidně zaplněnou halu, v níž většina diváků bojovala s chladem, dostala na nohy exhibice světové jedničky Ronnieho O’Sullivana a Australana Neila Robertsona. Přestože aktuální mistr světa překvapivě prohrál zápas na šest vítězných sad 4:6, bouřlivý potlesk si oba aktéři užili.

Článek

Životní příležitost zahrát si proti hvězdám měli navíc dva vylosovaní šťastlivci z publika. Bitva králů, jak byla pražská exhibice pojmenována, přinesla jeden primát. Podle údajů organizátorů byl poprvé na českém území zahrán maximální náběh 147 bodů. Postaral se o něj vítězný Robertson.

Světová desítka vyhrála nedávný turnaj v Bahrajnu a pohodu si přenesla i do pražského klání. V polovině duelu byl sice stav 3:3, pak ale Australan uplatnil větší klid a jistotu a zkušeného soupeře příliš ke stavu nepustil. O’Sullivan nezvykle často chyboval, možná jej rozptylovalo neustálé cvakání jen několik metrů vzdálených fotografů. Protože šlo ale o exhibici, rozhodčí Michaela Tabbová jen v úvodu vyzvala diváky, aby neznepříjemňovali hráčům soustředění blesky svých přístrojů.

Po skončení zápasu si oba aktéři zahráli jednu sadu proti vylosovanému divákovi. Světové jedničce se postavil překladatel z Hranic Kamil Březina a do konce života bude vzpomínat na to, jak vedl nad mistrem světa. O’Sullivan ale poté předvedl několik vynikajících strků a bez potíží frame pro sebe získal. Robertson si sadu proti Janu Lomickému užil a pobavil halu smrští famózních strků.

V březnu by měl světový snooker opět do České republiky do České republiky zamířit, síly by měli změřit Peter Ebdon a Mark Selby.

Reklama