Hlavní obsah

Fantastické, radoval se po maximálním náběhu Robertson

PRAHA

Výbornou formu si na pražskou exhibici Bitva králů přivezl Neil Robertson. Světová snookerová desítka nedávno triumfovala na turnaji v Bahrajnu a nadšeným pražským divákům v pátek večer předvedla maximální náběh 147 bodů. „Absolutně fantastické, hrál jsem dobře,“ liboval si po vítězství nad Ronnie O’Sullivanem v rozhovoru pro Sport.cz vítězný Australan.

Článek

Zahrání 147 bodů je pokaždé výjimečným okamžikem. „Zahrát maximální náběh je skvělý okamžik. Osobně se mi to povedlo v exhibičním zápase poprvé,“ upozornil na mimořádnost situace Robertson.

Sympatický rodák z Melbourne si pobyt v české metropoli užil. „Jsem šťastný, že se mi podobný úspěch podařil při první podobné návštěvě snookeru v Praze. Diváci byli fantastičtí, lidi v České republice jsou velice přátelští, což jsme oba velice ocenili. Je skvělé sledovat, jak popularita snookeru celosvětově roste.

V Tesla Aréně byla oproti obvyklým podmínkám při snookeru zima, oba hráči se s nepříznivými podmínkami vypořádali. „Je pravda, že moc často nehrajeme v hokejové hale, ale nebylo to tak hrozné. Možná jsme na toto téma párkrát během zápasu zavtipkovali, ale byla to pro nás dobrá zkušenost,“ bral nižší teplotu s nadhledem Robertson, jenž se nyní chystá na prosincový UK Championship.

Poražený Ronnie O’Sullivan mrznul více, protože nechtěně musel v sedě sledovat ve výborné formě hrajícího soupeře. „Trošku byla zima, což nepomohlo. Nebylo to ale tak hrozné, snažil jsem se zahřát,“ řekl Sport.cz mistr světa.

Neil hrál výborně

Brit nezvykle často chyboval, ale dokázal také zahrát stobodový náběh. „Nějaké chyby tam z mé strany byly. Ale snažil jsem se hrát trpělivě a čekat na svojí šanci. Neil ale hrál výborně,“ uznala kvality Robertsona světová jednička.

Diváci bouřlivě aplaudovali výjimečným strkům obou hráčů. „Publikum bylo dobré. Diváci byli nadšení, což se pak přenese i na nás a hrajeme mnohem líp. V Praze jsem si to užil. Byla dobrá zkušenost zahrát si na místě, kde se snooker na takové úrovni ještě nehrál. Už se těším na příště. Budu už vědět, co čekat,“ přemýšlí nad dalším zápasem v České republice O’Sullivan.

Reklama