Hlavní obsah

Pála si to rozdá v ringu se světovým šampiónem Vladimirem Kličkem

PRAHA

Mike Tyson v Praze? Asi ano. Ale až v roce 2011. Ondřej Pála vs. mistr světa Vladimir Kličko? Ano. Skutečná realita a na naše poměry výjimečná záležitost. A to už za pár dnů. Česká jednička v nejtěžší váhové kategorii stráví až tři týdny po boku světového šampióna organizací WBO, IBF a IBO. Rodák z Prahy bude s Ukrajincem spárovat v rakouském Innsbrucku, v neděli odjíždí, smlouva je podepsána, kufry zabaleny.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Český boxer Ondřej Pála. Za pár dní pozná sílu Vladimira Klička.

Článek

„Těším se moc, to je jasný, je to pro mě šance,“ řekl Sport.cz Pála. Přesný program ještě není znám, vše se český boxer dozví po příjezdu.

„Jsme domluveni na třech týdnech. Jistý je zatím první, když bude poté vše v pořádku a bude spokojenost, tak následuje další příprava,“ říká Pálův trenér Jurij Krivoručko, který je sedminásobným mistrem světa v kickboxu.

Úřadující mistr světa Kličko se 11. prosince poměří s britským vyzyvatelem Dereckem Chisorou v německém Mannheimu. A právě proto byl Pála vybrán na tréninkový kemp. „Jsem podobný typ. A to jak výškou, tak váhou,“ vysvětluje bijec, který boxuje za Boxing Medea Team.

Ukrajinský boxer Vladimir Kličkofoto: <a href="http://www.ctk.cz/">ČTK/AP</a>/Martin Meissner

Kličko je podle žebříčku boxrec.com na prvním místě, jeho bratr Vitalij okupuje druhé místo. Šestadvacetiletý Pála se zatím probojoval na 39. pozici. „Jsem pyšný, pro Ondru to je ohromná zkušenost a uznání. On bude boxovat s mistrem světa,“ nezastírá spokojenost kouč, který pochází z Běloruska.

Pála dostal před časem nabídku na spárování se starším z bratrské dvojice - Vitalijem, ale poté tato možnost vyprchala. „Teď se nám zase ozvali, že by měli o mě zájem, tak jsem jenom rád,“ povídá naděje českého boxu, která pozná za pár dní okolí a přípravu týmu, který obklopuje absolutní špičku současného světového boxu. Je tedy na místě respekt? „Tak bych to nenazval, spíš mám obavu z vlastního selhání. V neděli přijedeme a uvidíme,“ dodává Pála.

Ondřej Pála
Narozen: 20. září 1984, Praha
Výška: 190 cm
Váhová kategorie: supertěžká
Koníčky: počítač, sport, rychlá auta, pes Aischa, snowboard
Vzor: Mike Tyson
Profidebut: 3. 3. 2005
Stance (střeh): orthodox (levá)
Postavení v žebříčku podle boxrec.com: 39. místo

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články