Hlavní obsah

Slavná německá diskařka Wyluddaová přišla o nohu

Bývalá špičková německá diskařka Ilke Wyluddaová se musela podrobit amputaci pravé nohy. Lékaři jí odebrali končetinu od konce stehenní kosti nad kolenem kvůli bakteriální infekci, která jednačtyřicetiletou olympijskou vítězku z Atlanty 1996 ohrožovala na životě.

Článek

"Měla jsem na výběr: buď ztratit nohu, nebo život. Ale já chtěla žít," popsala Wyluddaová listu Bild situaci, v jaké se ocitla na začátku prosince. "Samozřejmě se mi mění život. Ale je teď prostě takový, jaký je. To nejdůležitější je, že žiju," uvedla.

Wyluddaová v posledních letech podstoupila řadu operací kolena a bérce, přiznala, že bolesti byly nedílnou součástí jejího života. Na začátku prosince se znovu ocitla v nemocnici kvůli otevřené ráně, kterou měli lékaři rutinním zákrokem zavřít. Nastaly ale komplikace, nohou se začala šířit infekce a hrozila otrava krve.

Wyluddaová je dvojnásobnou mistryní Evropy i vicemistryní světa, v letech 1989 až 1991 neprohrála v 41 závodech za sebou. Výkonem 74,56 metru z roku 1989 se dělí o druhé místo v historických tabulkách se Zdenkou Šilhavou, pouze světová rekordmanka Gabriele Reinschová hodila v roce 1988 dál (76,80). Výkon Wyluddaové 74,40 metru je už 23 let juniorským světovým rekordem.

Reklama

Související témata: