Hlavní obsah

Slavná německá diskařka Wyluddaová přišla o nohu

BERLÍN

Bývalá špičková německá diskařka Ilke Wyluddaová se musela podrobit amputaci pravé nohy. Lékaři jí odebrali končetinu od konce stehenní kosti nad kolenem kvůli bakteriální infekci, která jednačtyřicetiletou olympijskou vítězku z Atlanty 1996 ohrožovala na životě.

Článek

"Měla jsem na výběr: buď ztratit nohu, nebo život. Ale já chtěla žít," popsala Wyluddaová listu Bild situaci, v jaké se ocitla na začátku prosince. "Samozřejmě se mi mění život. Ale je teď prostě takový, jaký je. To nejdůležitější je, že žiju," uvedla.

Wyluddaová v posledních letech podstoupila řadu operací kolena a bérce, přiznala, že bolesti byly nedílnou součástí jejího života. Na začátku prosince se znovu ocitla v nemocnici kvůli otevřené ráně, kterou měli lékaři rutinním zákrokem zavřít. Nastaly ale komplikace, nohou se začala šířit infekce a hrozila otrava krve.

Wyluddaová je dvojnásobnou mistryní Evropy i vicemistryní světa, v letech 1989 až 1991 neprohrála v 41 závodech za sebou. Výkonem 74,56 metru z roku 1989 se dělí o druhé místo v historických tabulkách se Zdenkou Šilhavou, pouze světová rekordmanka Gabriele Reinschová hodila v roce 1988 dál (76,80). Výkon Wyluddaové 74,40 metru je už 23 let juniorským světovým rekordem.

Reklama

Související témata: