Hlavní obsah

VIDEO: Blouděním po dvorku možná Voeckler prohrál celou Tour

PINEROLO

Měl si v klidu pohlídat své soupeře, jenže při závěrečném sjezdu 17. etapy zamířil překvapivý lídr Tour de France Thomas Voeckler místo k cíli do dvora jednoho z alpských domků pod střediskem Sestriere. Francouz tak ztratil kontakt s favority a druhý Cadel Evans ukrojil díky této chybě z náskoku vedoucího muže 27 sekund. Voecklera tak malý výlet mimo trať může stát i celkové prvenství.

Foto: Reuters

Thomas Voeckler při sjezdu na Tour de France vjel do dvora jednoho z domků v Alpách

Článek

Voecklerovi se ve středeční etapě vůbec ve sjezdu nedařilo a výlet na dvůr byl jen vyvrcholením předchozích zaváhání. "Kdybych byl klidnější, tak bych neztratil čas a skončil mezi favority. Možná jsem byl až příliš ambiciózní. Včera jsem se naučil něco o svých limitech. Dneska jsem objevil ty na svazích," uznal sebekriticky Francouz.

Díky Bohu, že bylo otevřeno...

Nebyl ale sám, kdo skončil na inkriminovaném dvoře. Ostrá zatáčka do něho vynesla i jeho krajana Hiverta. Dodatečně by tak měli poděkovat majitelovi domu, že nechal do dvora otevřeno, jinak mohl lídr Tour skončit mnohem hůře a do cíle se vůbec nemusel podívat.

Voeckler musel stahovat vzniklou ztrátu zcela osamocen, což samozřejmě hrálo do karet soupeřům. Udržel si však žlutý trikot s náskokem minuty a osmnáct sekund na Australana Evanse. Mnozí experti však nevěří, že si Francouz udrží vedení i po dvou horských etapách a sobotní časovce v Grenoblu.

Reklama