Hlavní obsah

Nezapomenutelné hlášky komentátora Roberta Bakaláře

Těžko uvěřitelných 46 let se Robert Bakalář věnoval jako novinář své milované cyklistice a sportu vůbec. Byl tváří mnoha cyklistických akcí, odkomentoval patnáct ročníků slavné Tour de France! Během nich trávil ve studiu i šest nebo sedm hodin v kuse, kdy bylo těžké udržet pozornost diváka. Přinášíme několik nejvtipnějších hlášek známého komentátora tak, jak je zachytil slovenský server sme.sk.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Robert Bakalář (vpravo) v objetí s francouzským cyklistou Miguelem Martinezem, který mu předal dárek k 65. narozeninám

Článek

...a i když Andy Schleck před startem říkal, že ten žlutý dres dává závodníkovi křídla...Tak tady se nelétá, tady se šlape! (Tour de France)

Sedm hodin? Pro kristaboha, vždyť tolik nedělá už pomalu ani dělník ve fabrice. (reakce na 15. etapu Giro d'Italia 2011, která trvala přes sedm hodin)

Možná jste byli na plovárně, možná je vám horko a jste doma a pustili jste si větrák.... pustit si větrák je opravdu lepší, než si pustit plyn..... dýl vydržíte... (6.etapa Tour de France 2010)

Tak tahle etapa má 158 centimetrů a ... ha ha, samozřejmě 158 kilometrů, 158 centimetrů má Di Mule. (jezdec, Tour de France)

Tohle nám nemusíte ukazovat, my víme, že Armstrong má hezký zadeček. (Tour de France

José Rujano, 48 kilogramů, 162 centimetrů. Ten by mohl hrát v loutkovém divadle. (Giro d´Italia 2011)

Tak se na to podívejte! Sloni ve Španělsku. Co se to s tím světem děje? To je něco neuvěřitelného. (během Vuelty, kdy se v záběru ocitli sloni z místní ZOO)

První jezdec získal 300 eur a 3 body, ti ostatní získali body taky, ale zůstali chudí. (Tour de France)

No tak z tohoto pohledu to vypadá spíš jako gynekologická prohlídka než jako ošetření slabin. (ošetřování tenistky Wozniacké)

Máme tady Contadora, ten dneska určitě nevyhraje. A hele - už je v cíli s náskokem 34 sekund. (horská časovka na Giro d´Italia)

Cyklista měl naštěstí jenom zlomenou stehenní kost a nestalo se mu nic vážnějšího.. I když nevím, jestli je zrovna štěstí mít zlomenou nohu... (Tour de France)

Jak řekl J. A. Komenský "Všeliké kvaltování toliko pro hovada dobré jest" - únik této skupinky končí. (Tour de France 2010)

Favoritem tohohle spurtu je Sanchez, ale podívejte, jak tam Andy Schleck kroutí těmi nožičkami! (Tour de France 2010)

Už samotný polibek od této krásné slečny stojí za to, ale to Charteua nezajímá. Ten je šťastně ženatý a doma na něj čeká žena. (vyhlašování vítězů Tour de France)

Sjezd je výborná příležitost jak stáhnout ztrátu. Ovšem když netrpíte fóbií ze strachu. (Tour de France 2011)

A já hledám v čele pelotonu Romana a je zajímavé, že ho tam nikde nevidím...Ono to není tím, že by Roman nebyl aktivní, to vůbec ne, Roman jezdí velice chytře. (cyklistický závod Paříž-Nice)

Á Sorensen...věčně rozkývaný cyklista, ten snad neumí jezdit rovně. (časovka Tour de France)

Fouká po větru. (Giro 2011)

Naolejuje-li Julie kolo, či nenaolejuje-li Julie kolo? ...Nenaolejuje, páč utahuje brzdu. (Tour de France 2011)

Australané můžou otevírat strategické zásoby piva. (Tour de France 2011 ve chvíli, kdy bylo jasné, že Cadel Evans vyhraje)

Na posledních patnácti metrech je několik zatáček. Na posledních patnácti stech metrech, samozřejmě! (Giro d'Italia 2011)

Evans je jako lepidlo, chytne se a drží. (Tour de France)

...a tohle je snad TGV?...no že by jel peloton rychleji než TGV? (Tour de France 2011, cyklisté objížděli osobní vlak)

Reklama

Související témata: