Hlavní obsah

Hledání trenéra v Plzni může ovlivnit nový majitel, mezi možnými adepty Svědík či Lavička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo povede v příští sezoně fotbalovou Viktorii Plzeň? Západočeský klub v úterý ohlásil, že s dosavadním trenérem Michalem Bílkem po sezoně neprodlouží smlouvu, plzeňský šéf Adolf Šádek nástupce zatím hledá. Scénářů je víc, Sport.cz je nastiňuje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Majitel Plzně Adolf Šádek během utkání s Karabachem.

Článek

Důležitou součástí celého procesu, která ho ovlivňuje, je fakt, že Šádek hledá nového majitele či investora. Že tato klíčová otázka zůstává nevyřešena, může do jisté míry komplikovat námluvy s adepty na pozici, kterou Bílek uvolní. Nového kouče může odrazovat momentálně nejistá vize klubu, který před rokem slavil senzační titul a na podzim se prokousal do základní skupiny Ligy mistrů.

Plzeň je určitě ale dál zajímavou a lákavou adresou. Na koho může líčit? Jako první se nabízí trenér Slovácka Martin Svědík, který by se Šádkovi podle informací Sport.cz líbil. Ke konkrétním jednáním ale zatím dojít nemělo.

Svědík udělal velký kus práce na Slovácku, kde působí od listopadu 2018. Tým z Uherského Hradiště dovedl v minulé sezoně k triumfu v domácím poháru a na podzim do základní skupiny Konferenční ligy. Dvakrát za sebou skončilo Slovácko v lize čtvrté a o tuto příčku bojuje i v probíhající nadstavbě, kdy je zatím páté o bod za Bohemians.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovácka Martin Svědík

Osmačtyřicetiletý trenér má momentálně smlouvu do léta 2025, přičemž ta obsahuje klauzuli, která se má podle informací Sport.cz pohybovat okolo devíti milionů korun. V Uherském Hradišti pracuje dlouho, případná nová změna by pro něj mohla být motivací.

Hovoří se i zkušeném stratégovi Vítězslavu Lavičkovi, jenž je momentálně bez angažmá. „Něco je v jednání, ale konkrétní, s dovolením, být nechci. Snad jen: kdyby to vyšlo, bylo by to od nové sezony," řekl Sport.cz nedávno Lavička v rozhovoru, který byl k jeho šedesátinám. Ale nenaznačil, o jaký klub šlo. Oslovit ho měl také Hradec Králové, ale Východočechy měl odmítnout.

Jak Plzeň ovlivní titul? Diskuze v pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Dalším adeptem by mohl být kouč Bohemians Jaroslav Veselý, jenž s Klokany v této sezoně senzačně vyskočil do boje o poháry. Ti jsou zatím čtvrtí a statečně vzdorovali Slavii i v semifinále poháru, padli až v prodloužení.

Do hry by se mohla dostat i varianta se zahraničním trenérem, která by připadala v úvahu se vstupem nového majitele či investora z ciziny. Záleželo by na jeho představách.

Reklama