Hlavní obsah

Na Spartu mělo Slovácko vyprodáno, proti Plzni bude muset asi nastoupit před prázdným hledištěm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště

Po čase zřejmě zase dojde v Česku na sportovní utkání bez diváků, byť zdaleka ne v celé zemi. Pokud vedení Zlínského kraje skutečně v pátek potvrdí omezení hromadných akcí kvůli krajně nepříznivé koronavirové situaci maximálně na sto lidí, bude to s největší pravděpodobností znamenat, že budou muset fotbalisté Slovácka a Zlína i hokejoví Berani následující dva týdny odehrát domácí zápasy nejvyšších soutěží bez fanoušků v hledištích.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Slovácka se radují z gólu, sparťan Panák smutní...

Článek

Rána by to byla zejména pro prvoligové fotbalisty Slovácka, kteří o víkendu uštědřili před vyprodanými tribunami čtyřgólový debakl Spartě. A v neděli 5. prosince čeká druhý tým tabulky doma další šlágr s Plzní. „Pro nás by byla velká škoda, kdyby diváci nesměli přijít. Určitě by zase bylo plno. Ale asi se budeme muset smířit s tím, že se bude znovu hrát v komorní kulise," přemítá mluvčí hradišťského klubu Marek Jurák.

Protože minimálně dvoutýdenní opatření má začít platit až od pondělí, na sobotní atraktivní ligový souboj mezi fotbalisty Zlína a Baníku budou moct příznivci obou mužstev ještě dorazit. Problém by ovšem pro ševce nastal 11. prosince, kdy budou hostit Karvinou. „Podobné omezení už jsme zažili dřív, a tak bychom ho zvládli i tentokrát. Pro nás je ale každý zápas důležitý, a tak by nás mrzelo, kdybychom přišli o diváckou podporu. Zdraví je však pochopitelně přednější," uvědomuje si zlínský generální sekretář Lukáš Pantálek.

Nejvíc by se čtrnáctidenní krajský „lockdown" dotkl hokejistů Zlína, kteří usilují o záchranu v extralize. Při čtvrteční předehrávce 26. kola budou sice ještě mít fandy v zádech, avšak v dalších domácích duelech s Plzní, Pardubicemi a Litvínovem už by se museli bez jejich povzbuzování obejít.

„Jsme tím trochu zaskočeni. Byla by to pro nás značná komplikace v boji o záchranu. Pokud ovšem kraj ve spolupráci s hygienou takové rozhodnutí skutečně oficiálně vydá, budeme ho muset respektovat," má jasno marketingový manažer Beranů Libor Kožík. Podle něj vedení zlínského hokejové klubu zvažuje i možnou dohodu se soupeři ohledně výměny pořadatelství utkání.

Reklama

Související témata: