Hlavní obsah

Bývalý moderátor Top Gearu plnil slib. Na traktoru přivezl tisíc piv Oconovi a spol.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sliby se mají plnit a nemusí to být jen o Vánocích. Jeremy Clarkson, někdejší moderátorská hvězda oblíbeného britského pořadu Top Gear, během Velké ceny Monaka na Twitter namačkal vzkaz: „Pojďme, Alpine. Jestli získáte pódium, koupím vám všem pintu (zhruba půllitr) piva.“ A jelikož Esteban Ocon skutečně dokončil slavný závod F1 jako třetí, dorazil v pondělí Clarkson do centrály stáje Alpine v traktoru s valníkem, na kterém bylo tisíc piv.

Foto: Joan Monfort, ČTK/AP

Francouzský pilot Esteban Ocon v monopostu stáje Alpine.

Článek

„Když pijete, nikdy netweetujte," říkal pak v pondělí Clarkson zaměstnancům týmu a naznačoval, že při psaní slibu nebyl úplně „svěží".

Že Clarkson podpořil právě stáj Alpine, není náhoda. Jeho farma, která je i součástí jednoho televizního pořadu, totiž sídlí jen pár kilometrů od formulové továrny severně od britského Oxfordu. Stáj patří v šampionátu spíše do průměru, v F1 zatím jen třikrát její piloti stáli na stupních vítězů, nicméně právě v ulicích Monte Carla předvedl Ocon skvělý výkon. A i přes déšť v závěru závodu se udržel o pár vteřin před dotírajícím Lewisem Hamiltonem. Po Velké ceně francouzský jezdec hned ke Clarksonově tweetu přidal smajlík.

A čekal.

Po dvou týdnech se skutečně před továrnou rozburácel traktor Lamborghini, za jehož volantem seděl úspěšný moderátor a na korbě měl tisíc piv. „Slíbil jsem vám všem pivo, a tak jsem s ním tady. Moc vám děkuji, že jste nám dnes dovolili přijet, a mě těší, že ten slib mohu dodržet. Byl to pekelný závod, pekelný výsledek a byla skvělá zábava to sledovat doma," uvedl Clarkson.

Zároveň je nutné dodat, že ho rozhodně prohraná sázka nezruinovala, zvlášť když přivezl kousky z pivovaru Hawkstone, který vlastní.

Následně si prohlédl továrnu stáje a coby fanoušek Chelsea zavtipkoval, že s prázdnými vitrínami pro trofeje stáj připomíná fotbalový Tottenham Hotspur. Esteban Ocon se zase svezl v jeho traktoru.

Reklama