Hlavní obsah

Vždy jsem inklinoval k útočnému fotbalu, říká kouč Bičovský po příchodu do Ústí

Ústí nad Labem

Druholigový fotbalový klub FK Ústí nad Labem změnil trenéra. U mužstva skončil na vlastní žádost 42letý kouč Svatopluk Habanec, který akceptoval nabídku z prvoligového 1. FC Slovácko. A v týmu z Uherského Hradiště následně podepsal dvouletou smlouvu. V Ústí tak pomyslně předal žezlo Přemyslu Bičovskému.

Foto: Petr Horník, Právo

Přemysl Bičovský (uprostřed)

Článek

Habanec byl ikonou ústeckého fotbalu! „Zažil jsem tady šest let na lavičce a rozjel jsem i sedmou sezónu. Proto mám Ústí v srdíčku, a je to klub, který mi z paměti nevymizí," svěřil se loučící se trenér. „To, že o něj projevila zájem první liga, nás nepřekvapilo. Sváťa má ve fotbalovém prostředí vynikající kredit. Hlavně kvůli tomu, že dokázal i ve skromnějších podmínkách pracovat naplno a stojí za výkonnostním vzestupem hráčů, kteří nyní působí v nejvyšší soutěži," uvedl ústecký sportovní manažer Stanislav Pelc.

Bývalý reprezentant Přemysl Bičovský má za sebou skvělou hráčskou kariéru včetně startu za Československo na MS 1982. V lize hrál za Teplice, Duklu Praha, Bohemians Praha a poté prožil řadu let v Rakousku. Trenérsky začínal v Teplicích, vedl Chomutov, Českou Lípu, Karlovy Vary, Braňany a tým Mostu přivedl k historickému postupu do první ligy, v níž v mosteckém dresu působili například Horst Siegl a Jiří Novotný, bývalé hvězdy Sparty. „Na to období v Mostě rád vzpomínám," podotkl Jiří Novotný. Bičovský pak koučoval i Blšany, Ružomberok ve slovenské první lize, Čáslav a naposledy Proboštov.

„Vždy jsem inklinoval k útočnému fotbalu," připomněl svoje krédo Bičovský, který sám je členem Klubu kanonýrů. Ústecký tým zná. „Bydlím v Teplicích a na ústeckém stadiónu jsem byl častým hostem. Zajímavé je, že střídám Sváťu Habance, který u mě začínal s trenéřinou jako hrající asistent při společné štaci v Chomutově," usmál se Bičovský.

Na ústecké lavičce ho čeká v sobotu ostrá premiéra proti vedoucímu celku tabulky Viktorii Žižkov. Severočeši jsou přitom nečekaně poslední v tabulce bez bodu. „Poté, co Ústí vyhrálo na jaře druhou ligu a nedostalo prvoligovou licenci kvůli nevyhovujícímu stadiónu, došlo k očekávanému odchodu opor. A tak je naším úkolem dát tým postupně dohromady a poprvé zabodovat," dodal novopečený ústecký kouč.

Reklama