Hlavní obsah

Nguyen opouští Liberec, chytat bude za Slovácko. Doufal jsem v loučení za jiných okolností, přiznal

Liberec ztrácí dalšího hráče! Šestý tým uplynulé sezony opouští gólman Filip Nguyen. Odchází hostovat na Slovácko, kde ho čekají evropské poháry.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Filip Nguyen

Článek

„Doufal jsem v loučení za jiných okolností, což se bohužel nepovedlo, ale díky Liberci jsem si zachytal ligu, Evropskou ligu a dostal jsem se i do reprezentace," pověděl Filip Nguyen pro web libereckého klubu.

Na podzim byl U Nisy jedničkou, jenže zkraje jarní části 28letý gólman jen vysedával na lavičce a netajil se tím, že chce hlavně chytat. Teď nejlepší ligový gólman sezony 2018/19 odchází do týmu z Uherského Hradiště.

„Filip už během jara naznačoval, že by chtěl chytat pravidelně. Loučili jsme se po konci ročníku s tím, že jsem věděl o řešení nabídek. Počítal jsem s tím, že u nás bude pokračovat dál, pokud ho nezaujme jiné angažmá. Odchází na Slovácko, kde si ho realizační tým bere i z důvodu zkušeností s Evropskou ligou, moc hráčů na Slovácku tu zkušenost nemá," poznamenal liberecký kouč Pavel Hoftych.

Evropskou ligu okusil odchovanec Sparty v modrobílém dresu na podzim, kdy odchytal tři kvalifikační zápasy a v základní skupině čtyři duely.

Nguyen v lize odchytal celkem 77 duelů, ve 27 z nich udržel čisté konto. Do Liberce přišel v únoru 2018 z Vlašimi.

Je dalším hráčem, kterého severočeský klub po sezoně ztratil. Slovan již opustil Jakub Pešek, Jhon Mosquera, Jakub Jugas, Michal Sadílek a Ondřej Karafiát. Velmi pravděpodobně se k nim přidá i slovenský reprezentant Martin Koscelník, o něhož klub registruje velký zájem. Ve hře je i odchod Kamsa Mary.

Reklama

Související témata: