Hlavní obsah

Čekání na Gebre Selassieho. Po sestupu potřeboval oddech, netlačíme na pilu, vysvětlil liberecký trenér

Ještě bez napjatě očekávané posily Theodora Gebre Selassiho se začali fotbalisté Liberce připravovat na novou sezonu. Bývalý reprezentant po devíti letech skončil v Brémách a vrací se do české ligy. Jedná s Libercem, s nímž před devíti lety slavil mistrovský titul, nicméně kontrakt ještě 34letý hráč se Slovanem nepodepsal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Theodor Gebre Selassie má nakročeno k návratu do Liberece.

Článek

„Trénovat s námi ještě nezačal, ale to jsme dopředu věděli. Je s námi i s vedením klubu v neustálém kontaktu. Potřeboval si vzít oddechový čas. Byla pro něj rána, když v posledním kole sestoupil z bundesligy s klubem, za který hrál devět let a kde se stal legendou. Tohle otřese s každým hráčem. Byli bychom rádi, kdyby se k nám už připojil, ale netlačíme na pilu a uvidíme, co přinesou další dny," řekl na startu přípravy liberecký kouč Pavel Hoftych.

Podle informací Sport.cz by ke konečné dohodě mohl dojít již v tomto týdnu. Na jaký post se zkušeným hráčem pod Ještědem počítají?

„Bavili jsme se o tom spolu, ale debatu rozvineme, až přijde. Uvidíme, jak bude vypadat v tréninku, jak se sám bude cítit a kde budeme cítit my, že může nejvíce pomoci. Může hrát pravého beka, halfbeka a použitelný je i na stoperu. Jde o hráče s výbornou historií, o charakterního kluka, který se do Liberce chce vrátit. Vnímáme ho jako velký přínos pro klub i do budoucna a budeme chtít jeho potenciál vymáčknout co nejvíce," dodal Hoftych.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovanu Liberec Pavel Hoftych.

Pod Ještědem dál počítají i se službami Jana Matouška, který v uplynulé sezoně U Nisy hostoval ze Slavie. „Máme zájem s Matym spolupracovat dál, zároveň i hráč projevil zájem v Liberci pokračovat, což je vždy pozitivní. Věřím, že se všechny strany dohodnou," pověděl Hoftych.

Modrobílí zároveň jednají o odchodu slovenského reprezentanta Martina Koscelníka, otazník visí i nad odchodem Kamsa Mary i gólmana Filipa Nguyena. „O Koscelníka registrujeme velký zájem, uvidíme, jak se situace bude vyvíjet. U Martina je odchod nejpravděpodobnější. A u Kamsa Mary uvidíme, každý půl rok má touhu posunout se dál," dodal Hoftych. Liberec již opustil Jakub Pešek, Jhon Mosquera, Jakub Jugas, Michal Sadílek a Ondřej Karafiát. K modrobílým se již naopak připojil Filip Havelka a Ondřej Novotný na hostování ze Sparty a Justen Kranthove.

Reklama

Související témata: