Hlavní obsah

OBRAZEM: Libercem se přehnala velká voda. Na stadiónu jsou škody za milióny, duel EL je v ohrožení

Liberec
Aktualizováno

Po nočních přívalových deštích je ohrožen čtvrteční zápas 3. předkola fotbalové Evropské ligy mezi domácím Libercem a FC Curych. Na libereckém stadiónu vznikly škody za milióny korun. Na trávníku bylo půl metru vody, výraznější škody ale voda napáchala uvnitř stadiónu. V úterý to řekl klubový ředitel Libor Kleibl.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Samé bahno. Čtvrteční duel s Curychem je v ohrožení.

Článek
Fotogalerie

Podle něj by rozhodnutí o konání zápasu mělo padnout již během úterý. "Už jsme informovali fotbalový svaz, připravujeme fotodokumentaci, aby ji mohl poslat na UEFA. Zápas bychom nejraději přeložili o 14 dnů," uvedl pro ČTK Kleibl.

Na stadiónu se podle něj setkaly proudy vody ze tří stran. Jeden přišel od řeky Nisy a tekl přes trávník. "Mohlo tam být tak půl metru vody," odhadl Kleibl.

Trávník přečkal řádění živlů bez úhony, poničené jsou ale střídačky i umělá tráva za nimi, která slouží k rozcvičování hráčů. "Asi bude nutná výměna umělky, to bude stát více než milión," nastínil ředitel.

Druhý proud vody přišel shora od internátu a tekl vnitřkem hlavní tribuny. Zničené jsou kanceláře, posilovna i kabiny hráčů a rozhodčích. "Vše bylo pod vodou, je tam několik centimetrů bahna. Budeme muset všude vytrhat podlahy, jen vysušit a vytřít asi stačit nebude," upozornil Kleibl. Třetí proud se přihnal od Pavlovic a vyplavil recepci, v níž bylo asi 60 centimetrů vody.

Na opravě stadiónu se od rána usilovně pracuje. Kleibl věří, že se podaří zázemí dát dohromady v průběhu několika dnů.

Reklama

Související témata:
Záplava