Hlavní obsah

Strömsgodset - Jablonec 1:3Okres na severu chystá velký mejdan, po Liberci postoupil také Jablonec!

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Hubník 0 : 1
71. Kamara 1 : 1
81. Vaněk 1 : 2
90. Piták 1 : 3
Záznam online reportáže

Okres na severu může chystat velkou slávu. Půl hodiny po Liberci postoupili do play off Evropské ligy také fotbalisté Jablonce. V odvetě 3. předkola v norském městě Drammen porazili Strömsgodset 3:1, což je po domácí výhře 2:1 přesně výsledek, pro který si tým kouče Skuhravého přijel. Postupové góly Jablonce dali Hubník, Vaněk a Piták, Severočeši se tak mohou těšit na páteční los.

Foto: ČTK/AP

Jablonecký Michal Hubnik (druhý zleva) slaví gól do sítě Strömsgodsetu v odvetě 3. předkola Evropské ligy v Drammenu.

Článek

Dvaatřicet zápasů Strömsgodset na domácí umělé trávě ve městě Drammen neprohrál. Na Jablonci tedy bylo, aby zkusil tuto dlouhou sérii ukončit. Nebo alespoň remizovat, což by ho po domácí výhře 2:1 do play off Evropské ligy také posunulo.

Úvod zvládli Severočeši nečekaně dobře. Kubista pálil sice zdálky, ale brankář Larsen se nechal zaskočit a se štěstím zkrotil míč až na druhý pokus. Již v 15. minutě se však hosté po parádní akci radovali. Útok založil Hubník, od brankové čáry mu Vošahlík narazil zpátky, Piták přihrávku vtipně přeskočil a Hubník přesně k tyči zakončil. V tu chvíli už Norové potřebovali dát dva góly, aby se aspoň prodlužovalo.

Jablonec víc než zdatně zvládal nástrahy umělého trávníku. Když se naplnila první půlhodinka, mohl navíc zvýšit své vedení. Piták hlavičkoval prudce pod břevno, ale gólman Larsen se tentokrát vyznamenal. Jinak se ovšem opakoval scénář z prvního zápasu na Střelnici – v závěru prvního poločasu převzali otěže Norové. První obrovskou šanci spálil stoper Horn, Wikheim při další tutovce trefil Špita. Jablonečtí tedy drželi čisté konto. Nepříjemné bylo, že již do přestávky vyfasovali čtyři žluté karty.

Kamara doklepl míč do prázdné brány

Ve druhém poločase oživil hru domácích střídající Kamara, ale žádný velký tlak domácích se nekonal. Jen v 56. minutě musel Špit předvést skvělý zákrok při šanci právě Kamary, pak Jablonec kontroloval nadějný vývoj zápasu. A kontroval jedovkou Vošahlíka, kterou málem stačil dorazit Hubník.

Vyrovnání přesto přišlo. Špit vyrazil v 71. minutě nebezpečný centr před sebe a aktivní Kamara už neměl problém poslat míč do sítě.

Deset minut poté však hosté udeřili po dost podobné akci jako při prvním gólu. Vaněk si sám rozjel útok, který po centru Kopice a přistrčení Třešňáka sám znovu přesně zakončil. Trenér Skuhravý tak měl stejně jako v prvním utkání šťastnou ruku - o vítězný gól se znovu asistencí a trefou postarali dva střídající hráči. V závěru navíc lahůdkovým lobem výhru podtrhl kapitán Piták.

Domácí „umělková" série neporazitelnosti norského týmu tak skončila a Jablonec slaví postup!

Strömsgodset IF - Baumit Jablonec 1:3 (0:1)
Branky: 71. Kamara - 16. Hubník, 81. Vaněk, 90. Piták. Rozhodčí: Mažeika - Šimkus, Kazlauskas (všichni Litva). ŽK: Johansen - Kysela, Vošahlík, Kopic, Hubník, Třešňák, Loučka. První zápas: 1:2, postupuje Jablonec.
Strömsgodset: Larsen - Vilsvik, Horn, Madsen (46. Diomande), Hamúd - Ibrahim, Johansen, Boateng - Storflor, Kovács (65. Keita), Wikheim (46. Kamara). Trenér: Deila.
Jablonec: Špit - Zoubele (46. Vaněk), Kysela, Beneš, Čížek - Loučka, Kubista - Kopic, Piták, Vošahlík (87. Jablonský) - Hubník (68. Třešňák). Trenér: Skuhravý.

Reklama

Související témata: