Hlavní obsah

Česká republika bude hostit XI. Mistrovství Evropy ve futsalu AMF v roce 2014

Mimořádné zasedání Výkonného výboru Evropské unie sálového fotbalu - futsalu (UEFS) v katalánské metropoli Barceloně přidělilo pořadatelství XI. Mistrovství Evropy v roce 2014 České republice. Šampionát se uskuteční v Praze za účasti osmi týmů a bude tak malým dárkem všem futsalistům ke 40. výročí založení tohoto sportu u nás. Mistrovství Evropy by se mělo odehrát v květnovém termínu a svědkem tohoto evropského klání by měla být Sparta aréna.

Foto: Milan Szabo

Finále ME 2012 v Bělorusku mezi Belgií a ČR

Článek

Podle Tiskového mluvčí České federace sálového fotbalu - futsalu (ČFSF) Petra Kosečka jde o skvělou práci české diplomacie, když předseda federace Milan Semmler působí na postu víceprezidenta nejvyššího evropského futsalového orgánu a u přidělení pořadatelství České republice hrála roli i skvělá předešlá organizační práce českých funkcionářů při pořádání Mistrovství Evropy žen v Praze a Ligy mistrů v Otrokovicích.

Poslední jubilejní desátý evropský šampionát se konal v roce 2012 v běloruském Brestu a omlazený český výběr zde vybojoval skvělé stříbrné medaile a navíc si zajistil účast na letních Světových hrách v roce 2013 v kolumbijském Cali. V medailové sbírce sálových fotbalistů však chybí titul mistra Evropy, který se zatím podařilo získat jen v ženské kategorii v roce 2011. Nejblíže evropskému triumfu byli Češi v roce 2008 v belgickém Lutychu, kde až v penaltové loterii podlehli pozdějším mistrům Evropy z Ruska.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.