Hlavní obsah

Ukořistí Slavia své první body v malém derby s Benagem?

Praha

Čtvrté kolo CHANCE futsal ligy odstartuje v pátek večer a o atraktivní souboje nebude nouze. Na palubovku českého mistra z Chrudimi dorazí Tango Brno i se svým střelcem Michalem Belejem. Pražská Sparta vyzve nevyzpytatelný Hradec Králové. Kolo uzavře nedělní dohrávka mezi Slavií Praha a Benagem Zruč nad Sázavou.

Foto: Michal Pavlík, Svaz futsalu FAČR

Futsalisté Slavie Praha hostí v neděli v malém derby Benago.

Článek
4. kolo CHANCE futsal ligy
pátek 17. října od 19.30 hodin

Helas Brno - SK Olympik Mělník (SH Brno-Vodova)

Futsalisté Helasu a Olympiku ještě v této sezóně nebodovali. Domácím se navíc nedaří vstřelit gól. Naposledy se trefili v prvním kole. Mělník zase hodně branek inkasuje. Sparta mu jich v minulém kole nastřílela celkem deset. Favoritem utkání jsou Brňané, kteří by měli zužitkovat dlouholeté prvoligové zkušenosti a domácí prostředí v hale ve Vodově ulici.

„Ve čtvrtém kole narazíme na nováčka z Mělníka. Máme na kontě tři prohry a budeme chtít prolomit střeleckou smůlu z předchozích utkání. Do zápasu jdeme s jasným cílem: bodovat naplno," zdůraznil trenér Helasu Brno Jan Loup.

Hostující trenér Pavel Šuba věří, že se jeho tým oklepe po vysoké porážce od Sparty: „Domácí Helas je stejně jako my zatím bez bodu, takže k utkání určitě přistoupí se stoprocentní koncentrací. My se v týdnu potřebujeme zvednout po výprasku od Sparty a zapracovat na efektivitě v koncovce, která nás v prozatímním průběhu soutěže trošku trápí."

pátek 17. října od 20.00 hodin

FC Balticflora Teplice - 1. FC Nejzbach Vysoké Mýto (SH Teplice)

Vedoucí celek CHANCE futsal ligy FC Balticflora Teplice přivítá na své palubovce Nejzbach Vysoké Mýto, tedy tým, který ještě venku nebodoval. Domácí jsou jasným favoritem zápasu, Nejzbach však může využít svých zkušeností a vlky překvapit.

Zdeněk Sláma v Třinci, kde Balticflora v rámci 3. kola Chance futsal ligy vyhrála 5:0, protrhl své letní střelecké trápení. Kapitán vlků před pátečním domácím duelem s Vysokým Mýtem věří, že to na dlouhou dobu nebyl jeho poslední gól v dresu Teplic. „To doufám!" usmíval se zkušený reprezentant. „Do šancí se dostávám, ale nepadá to tam. Na druhou stranu musím říct, že když se vyhrává, tak mi to tak nevadí. Hlavní je, že to tam zatím padá jiným."

Bude to Balticfloře „lepit" i proti Vysokému Mýtu? „Trénuje je Marek Kopecký, s nímž se znám z reprezentace. Dělal jsem si s ním trenérský kurz. Zkušeností má na rozdávání, hráčům má co dát. Přeji mu hodně úspěchů, ale chci ho v pátek porazit! Jinak co se týče samotného Mýta, tak se jedná o zkušené mužstvo, které je doplněné mladými. Určitě to nebude lehký zápas," myslel si Sláma.

Nejzbach si před pátečním duelem spravil náladu v úterním pohárovém klání, kdy na domácí palubovce porazil Tango Brno po penaltovém rozstřelu.

FK ERA-PACK Chrudim - FC Tango Brno (SH Chrudim)

Futsalisté Chrudimi získali v minulém kole první body za vysoké vítězství 7:0 na Kladně. Nyní přivítají v pátečním duelu FC Tango Brno, které poslední dva zápasy vyhrálo a může se opřít o střelecké schopnosti svého kapitána Beleje.

Chrudimští futsalisté si v týdnu splnili pohárovou povinnost, když vyhráli na hřišti Vokna Kroměříž. V sestavě mistra se poprvé objevil Brazilec Rodrigo Taverna, který by mohl v pátek nastoupit proti „svým" z Tanga.

Naopak do Chrudimi se vrací Michal Mareš mladší. Ovšem tentokrát jako soupeř a střelec Tanga posledních zápasů, včetně toho pohárového ve Vysokém Mýtě, kde však Brněnští neuspěli v penaltovém rozstřelu.

„Jedeme do Chrudimi, kde nemáme co ztratit. Po dvou výhrách stojíme zase nohama pevně na zemi a víme, že ERA-PACK je v jiném levelu a čeká ho letos tvrdá bitva s Teplicemi o titul," řekl prezident Tanga Jiří Štěrba a pokračoval: „Samozřejmě to neznamená, že jedeme do Chrudimi na výlet. Také víme, že domácí stále nemají kompletní sestavu a k herní dokonalosti jim ještě něco chybí. Zajímavostí utkání je určitě skutečnost, že oba týmy si navzájem prohodily hráče. Z Chrudimi přišel do Tanga na hostování Michal Mareš mladší a tento týden přestoupil opačným směrem Rodrigo Taverna."

SKP Likop Třinec - FK SAT-AN Kladno (SH Smilovice)

Třinecký Likop bude v pátek skládat reparát z výsledkově nepovedeného prvního zápasu s Teplicemi. Do Slezska dorazí Kladno. Co se Středočechy udělá dlouhá cesta?

„V prvním domácím zápase naše mladé mužstvo statečně vzdorovalo jednomu z největších favoritů Balticfloře Teplice, a přestože jsme prohráli poměrem 0:5, byla hra našich hráčů příslibem pro další utkání. Náš soupeř FK SAT-AN Kladno je jedno z mužstev, se kterým budeme bojovat o setrvání v nejvyšší soutěži a pevně věříme, že se nám podaří získat první body do tabulky," věřil sportovní manažer Třince Josef Cieslar.

Kladenský trenér Jakub Jiránek by si chtěl z dalekého Třince odvézt všechny tři body. „V předchozím zápase jsme se pokusili postavit silnému soupeři z Chrudimi. Věřím, že zopakujeme stejné nasazení a kvalitní hru jako v prvním poločase předchozího zápasu. Čeká nás dlouhá cesta, ale věřím, že všechny překážky zvládneme a z Třince si odvezeme tři body. Jsem rád, že účast přislíbila i část našich fanoušků, takže utkání bude mít jistě kvalitní atmosféru."

pátek 17. října od 20.30 hodin

AC Sparta Praha - Mados MT Hradec Králové (Aréna Sparta)

Futsalisté Sparty prožívají famózní start do CHANCE ligy. Ze tří zápasů mají devět bodů a další chtějí vytěžit v pátečním utkání proti Hradci Králové. Ten však má podobný start do ligy, akorát o tři body méně.

„V pátek přivítáme nevyzpytatelného soupeře z Hradce Králové, v jehož řadách se nacházejí dva naši bývalí spoluhráči Beran se Srkalem. V minulém kole překvapili Vysoké Mýto a my je určitě nehodláme podcenit," upozornil hrající trenér Sparty David Frič a předeslal: „Připravujeme se na tento zápas stejně jako na každý jiný a věříme, že prodloužíme naši vítěznou šňůru na čtyři zápasy. Dále věříme, že do našeho hlediště bude nacházet cestu stále více a více diváků, protože fanoušci jsou ti, pro které se futsal hraje."

Futsalisté Hradce jdou do zápasu posíleni o domácí výhru 7:2 nad Nejzbachem. „O zápase s Mýtem jsem si říkal, že nám ukáže, jestli jdeme správným směrem. Byl to první soupeř, který je přibližně na stejné úrovni a se kterým bychom se mohli porovnávat," vracel se k předchozímu utkání prezident královéhradeckých futsalistů Miloš Němeček a přešel k bitvě se Spartou: „Zápas bude úplně o něčem jiném. Pražané jsou na koni a jasným favoritem. My jdeme do zápasu s tím, že nemáme co ztratit. Rádi bychom navázali na domácí vítězství. Čekáme velmi tvrdou bitvu o každý metr palubovky."

neděle 19. října od 20.00 hodin

SK Slavia Praha - FC Benago Zruč n. S. (SH Eden)

Pražská Slavia v tomto ročníku CHANCE futsal ligy ještě nebodovala, což by ráda prolomila v prestižím utkání proti zručskému Benagu, tedy celku, který svým založením pochází z hlavního města. Utkání se hraje v neděli a rozhodně bude mít náboj.

V Praze se o utkání Slavie s Benagem hovoří jako o malém derby. „Utkání s Benagem, jako tradičním soupeřem, je pro nás jakýmsi malým derby. Benago se po krátkém působení v Praze, což jsem od začátku nepovažoval za povedený krok, vrátilo zpět do Zruče. To nic nemění na tom, že se vzhledem k dlouhodobým vztahům mezi kluby jedná o prestižní utkání," zdůraznil prezident Slavie Daniel Kolman. „Respektujeme sílu soupeře, který je kvalitní, a patří k favoritům letošního ročníku. Tak tomu bylo i loni a dvakrát jsme jej dokázali porazit, proto ani letos nejsme dopředu poražení. Sehráli jsme zatím v soutěži dvě nešťastná utkání, ze kterých jsme mohli vytěžit větší bodový zisk. Hráči si musí sáhnout do svědomí. Týmu nadále důvěřuji, nepanikaříme," dodal Kolman.

„Zápas se Slavií je takové malé derby, ale podotýkám, že Slavia je doma," narážel s úsměvem trenér Benaga Beni Simitči na výroky slávistického prezidenta z loňské sezóny. „Je to prostě další zápas, ve kterém musíme plně bodovat. Už z loňska máme se Slavií mínus šest bodů, protože jedině Slavia a ERA-PACK nás dokázaly porazit v základní části dvakrát," připomněl trenér hostí a dodal: „Doufám, že se to letos otočí a my porazíme dvakrát Slavii. Známe styl Slavie, nebude to lehké, ale osobně si myslím, že právě sešívaní musejí přemýšlet, jak nás zastavit, ne my je. Pokud dodržíme taktické pokyny jako v předešlých domácích zápasech, tak nemám strach. Těším se i na dobrou návštěvu."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.