Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Teplice 0:0Klokani už jsou v propasti

Praha

Zázrak se nekonal, Bohemians 1905 v první lize po třech letech na 99 procent končí. Po bezbrankové remíze s Teplicemi ztrácejí tři body na Ostravu, která vyhrála nad Slavií.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Teplický Milan Matula (na trávníku) se snaží zastavit Martina Nešpora z Bohemians 1905.

Článek

Naděje na záchranu je už jen teoretická. V posledním kole by museli Klokani vyhrát asi tak o 15 gólů a doufat že Ostrava prohraje. Při případné rovnosti bodů mají oba celky shodné vzájemné zápasy, ale Bohemians výrazně horší skóre.

Ještě v pondělí večer se v Edenu mačkalo třicet tisíc lidí na koncertě skupiny Metallica, na Bohemku hrající ve vyhnanství přišla o dva dny později ani ne desetina. Ač šlo pro Klokany o existenční zápas.

Přestože Bohemians nutně potřebovali vyhrát, trenér Weber překvapivě postavil jen jednoho útočníka Nešpora. Ten se navíc brzy zranil a místo něj šel na hřiště Vyhnal. Jestli byl před tím ve vápně soupeře aspoň nějaký důraz, pak už vůbec nic.

A šance měly během první půle prakticky jen Teplice. Klokani mohli děkovat jen Sňozíkovi, že v půli svítilo na ukazateli skóre 0:0. Zkušený gólman nejprve vychytal Jindráčka, poradil si i se střelou Vachouška a výtečný byl i ve 40. min., kdy zneškodnil dvě tutovky Dolejšovi.

O přestávce se hráči určitě dozvěděli, že Ostrava vede 2:0 nad Slavií a v boji o záchranu je do posledního kola udrží jen vítězství. Bohemians nešlo upřít snahu, ale že by byl Grigar v teplické brance v permanentním ohrožení, to se rozhodně říci nedalo. V 60. min. se na branku řítil Vyhnal, Rosa ho metr před vápnem sejmul a viděl červenou. Z přímého kopu sice Jindřišek propálil zeď, ale Grigar míč reflexivně vyrazil.

V závěru už na hřišti i kolem něj přibylo emocí, hlavně kvůli tragickému výkonu sudích, zejména asistenta Jiříka, který mával jako na nádraží, ale jen sporadicky správně. Pro Klokany však bylo podstatné, že gól nedali, a tak už mohou spřádat druholigové plány.

Bohemians - Teplice 0:0
Rozhodčí: Drábek - Jiřík, Košec. ŽK: Růžička, Vyhnal - Rosa, Zoubele, Vachoušek, Grigar. ČK: 60. Rosa. Diváci: 1930.
Bohemians: Sňozík - Růžička, Borek, Ptáček, Bartek - Moravec, Abraham, Jindřišek, Šumský (57. Hartig), Kraják (74. Budínský) - Nešpor (22. Vyhnal).
Teplice: Grigar - Vondrášek, Matula, Rosa, Ježdík - Dolejš (69. Stožický), Ljevakovič, Vachoušek, Zoubele (62. Smejkal) - Jindráček (86. Mujagič), Vůch.

Reklama

Související témata: