Hlavní obsah

Teplice - Příbram 0:0Fotbalisty Teplic i Příbrami zmohlo vedro, gól vstřelit nedokázali

Teplice

Fotbalisté Příbrami zůstávají i po 4. ligovém kole bez výhry. V Teplicích ve velkém vedru vybojovali remízu 0:0 a získali do tabulky druhý bod. V její spodní polovině zůstanou i domácí, kteří neodčinili debakl 0:4 na Dukle a už 225 minut nedali gól.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Příbramský Petr Trapp (v popředí) a Admir Ljevakovič z Teplic (na trávníku).

Článek

První tři kola nijak zvlášť nevyšla ani Příbrami, ani Teplicím, oba týmy by dohromady daly všehovšudy pět bodů. Teplice navíc jen pomalu dávají dohromady záložní formaci, která se jim během přípravy skoro celá rozpadla kvůli zraněním. I proto dostal proti Příbrami na jejím pravém kraji poprvé šanci devatenáctiletý Krátký.

Prvních deset minut vypadala hra domácích dobře. Byli pohyblivější, důraznější a díky obojímu se dostávali do šancí, jenže využít je nedokázali. Po Vůchově kličkované zachránil Příbram na brankové čáře stoper Dejmek, hned vzápětí zase jen symbolicky atakovaný Rosa hlavičkoval těsně nad. Úplně stejně si vzápětí vedl na druhé straně i příbramský Střihavka. Časomíra ukazovala 13. minutu, teploměr 34 stupňů Celsia a fotbal se pomalu propadal do podprůměru.

Ten měl podobu platonického tlaku Teplic a zajištěné defenzivy Příbrami. Až těsně před pauzou prošel před branku teplický Vůch, ale v dobré pozici pálil jen do hrudi obránce. To bylo ale od domácích na dlouhou dobu poslední nebezpečí.

Hned po pauze pláchl do brejku Střihavka, zasekávačkou se zbavil obránce a dokázal i tvrdě vypálit, jenže trefil jen střed branky a brankář Grigar mu míč vykopl. V 64. minutě byla Příbram gólu ještě blíž - přetažený centr zleva doputoval až na zadní tyč k Danoskému, jehož křížnou ránu ale vytáhl parádní robinzonádou zase Grigar.

Na poslední desetiminutovku si vzali slovo opět domácí. Melunovič prošel s míčem až na vápno a tvrdou střelu poslal těsně nad, pak zase po rohu propadl míč až k Rosovi, který ho poslal skluzem těsně vedle. To už byl ale spíš křečovitý nápor, který zvrat nakonec nepřinesl.

4. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - 1. FK Příbram 0:0
Rozhodčí: Matějek - Ubias, Peřina. ŽK: Lukáš, Jindráček, Ježdík - P. Pilík, Trapp, Krbeček. Diváci: 2905.
Teplice: Grigar - Ježdík, Lukáš, Rosa, Chovanec - Krátký (69. Dolejš), Ljevakovič, Vachoušek, Vůch - Jindráček (82. Veverka), Mahmutovič (63. Melunovič). Trenér: Přerost.
Příbram: Hruška - Krbeček, Hájovský, Dejmek, Divíšek (80. Wágner) - P. Pilík (56. Danoski), Trapp, J. Pilík, Koukal - Šlapák, Střihavka (90.+1 Kalivoda). Trenér: Vavruška.

Reklama

Související témata: